HT ERONET predstavio novu uslugu na Network konferenciji

U okviru predavanja, HT ERONET je, uz potporu partnera KING ICT-a, prezentirao uslugu Firewall as a Service. Također predstavljeni su planovi za unaprjeđenje još nekih usluga tijekom 2019. godine.


Foto 2 Direktor Tomislav Ruk min

Usluga korisnicima osigurava benefite modernog Checkpoint firewalla, uz izbjegavanje kapitalnih troškova, te mogućnost samostalnog administriranja, ili prepuštanje administracije HT ERONET-ovim stručnjacima. Jednom uslugom korisnik osigurava zaštitu od IPS prijetnji, funkcionalnosti URL filteringa i kontrole aplikacija, Anti-bot, Anti-spam i antivirusnu zaštitu, kao i zaštitu od Zero-Day malicioznih prijetnji. Usluga poslovnim korisnicima osigurava potpunu kontrolu upravljanja svojim sigurnosnim politikama i funkcionalnostima za različite lokacije i vrste uređaja.

Više o ulasku HT ERONET-a u ICT segment poslovanja govorio je Tomislav Ruk, zamjenik Predsjednika Uprave i član Uprave zadužen za poslovanje s korisnicima u HT ERONET-u:

– HT ERONET je nekoliko godina prisutan kao davatelj ICT usluga na tržištu. Razvoj ponude je temeljen na suvremenom podatkovnom centru, izgrađenom prema visokim standardima izgradnje podatkovnih centara, sa implementiranim svim sigurnosnim elementima. Kroz različite infrastrukturne usluge poput Cloud Servera, BaaS i DRaaS (backup as a service i disaster recovery as a service) te kolokaciju poslužitelja, korisnicima je osigurana sigurna okolina za izvršavanje njihovih ključnih poslova uz dostupnom resursa u pravo vrijeme kada su zapravo korisniku potrebni. ICT segment usluga jako nam je bitan jer je počeo nadoknađivati pad prihoda od klasičnih telekomunikacijskih usluga.

Foto 3 Direktor Ruk i Direktor Kraljevic min e1553793906220

Danas ste predstavili i jednu novu SaaS uslugu, što ona konkretno znači korisnicima?

– Upravo smo na Network 9 konferenciji predstavili uslugu Firewall as a Service. Realiziranje usluge je planirano za 1.6.2019 godine. Ova jedinstvena usluga na BiH tržištu će omogućiti korisniku jednostavno podizanje sigurnosti na razini tvrtke, uz potpuno odsustvo visokih kapitalnih ulaganja. Usluga osigurava benefite modernog Checkpoint firewalla, tehnologiji, uz samostalno administriranje ili prepuštanje administracije HT Eronet-ovim stručnjacima. Zaštita od IPS prijetnju, funkcionalnost URL filteringa i kontrole aplikacija, Anti-bot, Anti-spam, antivirusna zaštita, kao i zaštita od Zero-Day malicioznih prijetnji su sastavni dio usluge. Sve usluge su omogućene uz korištenje HT Eronet infrastrukture, ali i putem korištenja infrastrukture drugih operatera, uz osiguranje potrebne opreme bez potrebe za kupnjom iste.

Sigurni smo da HT ERONET priprema još neke inovativne usluge za svoje korisnike u 2019. godini, postoji li nešto što je pred samim realiziranjem?

– Da, mi se zaista trudimo da uvijek nudimo nešto novo ili, pak, da unaprjeđujemo postojeće usluge. Tako, na primjer, u okviru ICT marketplacea, HT ERONET će korisnicima ponuditi i opciju pre-paid kupnje usluga. Namijenjen korisnicima kojima su resursi potrebni kroz kratko vrijeme, bez bilo kakvih obveza korištenja, ICT pre-paid marketplace će im osigurati da iz udobnosti svoga doma uz plaćanje kreditnim i debitnim karticama osiguraju potrebne resurse u roku od 15 minuta. Još jedna novina, koju će HT ERONET tijekom svibnja ponuditi svojim korisnicima je najam računalne opreme. Prijenosna računala, stolna računala i monitore, korisnici će moći nabaviti uz plaćanje mjesečnog najma. Početna instalacija računala i puštanje u rad, te cjelokupno odražavanje opreme tijekom ugovornog odnosa je uključeno u cijenu usluge.

Ako je suditi prema viđenom na ovogodišnjoj Network9 konferenciji, može se reći da korisnike usluga HT ERONET-a čeka blistava digitalna budućnost po svim europskim standardima što i jest cilj naše kompanije.

(STUDOMAT.ba)