Homework HUB: Učlani što više svojih kolega/ica sa fakulteta i osvoji za nekoga vrijedne nagrade!

HUB takmičenje #ScienceIsIn ima za cilj da okupi što veći broj članova/ica HUB-a koji će zajedno nagraditi svoje kolege, bez obzira sa kojeg fakulteta dolaze. Kao i prošle godine, u sklopu HUB takmičenja, dodijelit će se stipendija studentu/ci Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


homeworkhub studomat
Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT

Cilj je motiviranje studentskih udruženja/fakulteta/univerziteta da u naredna dva mjeseca učlane što veći broj članova u Homework HUB i time osiguraju jednokratnu školarinu za jednog studenta, kao glavnu nagradu, za akademsku godinu 2022/2023.

  • I mjesto jednokratna stipendija
  • II mjesto HUB 24/7 mjesečna članarina
  • III mjesto HUB studentska mjesečna (dnevna)

hub takmicenje

Cilj postojanja HUB-a jeste promovisanje obrazovanja, nauke i mladih, te je ovo takmičenje jedan od načina da približe nauku i važnost obrazovanja mladima, kao i kolegijalnost.

Svakog petka će biti objavljen presjek novih članova/ica, a proglašenje pobjednika bit će upriličeno u prostorijama HUB Homeworka u aprilu 2022. godine. Takmičenje je počelo 14. januara 2022. godine i trajat će do 14. marta 2022. godine.

Šta je Homework Hub?

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

U sklopu Homework Huba nalazi se i STUDOMAT kutak.

Osim motivirajućih izreka koje studentima pomažu da ostanu fokusirani tokom učenja, STUDOMAT Smart Table studentima omogućava da jednostavnim skeniranjem QR codea posjete STUDOMAT i pročitaju korisne informacije i naoštre moždane vijuge rješavajući testove i mozgalice.

U sklopu STUDOMAT kutka nalazi se i STUDOMAT TV putem kojeg emitujemo korisne informacije sa našeg portala. Dok uče i spremaju ispite studenti mogu pratiti aktuelne konkurse za stipendije, prakse is tudentske poslove.

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu.