HEA BiH na INQAAHE forumu 2014. u Talinu

INQAAHE forum 2014. Međunarodne mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju održan je od 26. do 28. maja 2014. godine u Talinu, Estonija. Naziv ovogodišnjeg foruma, čiji domaćin je bila Agencija za kvalitet u visokom obrazovanju Estonije (EKKA), bio je: Partnerstvo u osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju.


Foto: HEA BiH
Foto: HEA BiH

INQAAHE forum  2014. Međunarodne mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju održan je od 26. do 28. maja 2014. godine u Talinu, Estonija. Naziv ovogodišnjeg foruma, čiji domaćin je bila Agencija za kvalitet u visokom obrazovanju Estonije (EKKA),  bio je “Partnerstvo u osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju”.

Tokom  trodnevnog rada, učesnici su imali priliku diskutirati o pitanjima internacionalizacije i globalizacije u osiguranju kvaliteta, odnosno šta to konkretno znači. Druga važna tema uključivala je debatu o tome kako procesima osiguranja kvaliteta može koristiti  angažovanje različitih grupa zainteresovanih javnosti sa posebnim akcentom na učešće studenata i poslodavaca.

Ovogodišnji forum u Talinu okupio je 150 učesnika iz 64 zemlje. U ime Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine na događaju u Talinu učestvovao je direktor dr Husein Nanić, saopšteno je iz Agencije.

(hea.gov.ba)