HEA BiH: Komisije stručnjaka za akreditaciju Američkog univerziteta i Visoke škole ”Logos centar”

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH imenovala je dvije nove komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova Američki univerzitet u BiH i Visoka škola Logos centar u Mostaru.


hea bih logo cover

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH imenovala je dvije nove komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova Američki univerzitet u BiH i Visoka škola ”Logos centar” u Mostaru.

Komisije su imenovane na osnovu prijedloga nadležnih obrazovnih vlasti, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije.

Imenovane komisija imaju pet, odnosno četiri člana od kojih su dva, odnosno jedan iz kategorije predstavnika akademske zajednice, jedan predstavnik privrede i prakse, međunarodni stručnjak i student.

Svi stručnjaci su predloženi, odnosno imenovani sa Liste stručnjaka Agencije, utvrđene u skladu sa članom 49. Okvirnog zakonom o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Prilozi:

(STUDOMAT.ba)