Hadžifejzović na IUS-u: Vjerujem da će ova zemlja biti bolja

U utorak, 14. novembra 2017. godine, Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (SPIUS) ugostio je najpoznatijeg bosanskohercegovačkog novinara, televizijskog voditelja i urednika Senada Hadžifejzovića, s kojim su studenti Univerziteta otvoreno razgovarali o svim pitanjima koja su ih zanimala.


Posebno su bila zanimljiva Hadžifejzovićeva izlaganja o iskustvima iz devedesetih godina, ratnom periodu, ali i o Face TV-u i njegovom poznatom Centralnom dnevniku.

– Nikada se ne bih bavio politikom, još jednom je ponovio Hadžifejzović, te dodao:

– Novinarstvo je moj put, ali ja imam istovremeno svoju politiku, uređivačku politiku koja se zove Bosna i Hercegovina.

Hadžifejzović se, između ostalog, fokusirao i na poruke studentima, gdje je naglasio da su multikulturalnost, široki pogledi na svijet, ali i poznavanje svojih identiteta ključ za uspjeh. Studentima je, također, poručio i da moraju biti pokretači boljeg sutra.

– Vjerujem da će ova zemlja biti bolja. Vi morate ostati ovdje i raditi na tome. Ova zemlja ostaje vama. Ne bježite od toga da vas određuje više identiteta, zaključio je Hadžifejzović.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X