Gradonačelnik Zenice ugostio studente Politehničkog fakulteta koji su učestvovali na Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu

Ovom prilikom studenti su gradonačelniku Kasumoviću objasnili koliko je značajno učešće za njih na ovoj konferenciji.


csm studenti poli unze IMG 0820 11661be06c
Foto: Zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je u svom kabinetu grupu studenata Politehničkog fakulteta u Zenici, Odsjek za softversko inžinjerstvo, a koji su učestvovali na ovogodišnjoj Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu.

Među 19 studenata iz BiH koji su boravili u Berlinu bilo je i šest mladih Zeničana i to Lejla Heleg, Jana Jerkić, Selman Patković, Muamer Aličković, Amer Pašanbegović i Evel Ribo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ovom prilikom studenti su gradonačelniku Kasumoviću objasnili koliko je značajno učešće za njih na ovoj konferenciji, a koji im je tom prilikom poručio kako je zanimanje kojim se bave itekako perspektivno, ali i sve atraktivnije na tržištu rada.

– Čestitam vam, prije svega, na učešću na tako značajnom događaju gdje ste predstavljali i svoj grad. S obzirom na to kako živimo u vremenu tehnologija i programiranja smatram vaš studij itekako perspektivnim, a u svom gradu imate odličnu Poslovnu zonu “Zenica 1” gdje možete pokrenuti i vlastiti biznis. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu podržava takve projekte i mi ćemo vam uvijek biti podrška na tom putu, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Inače, na dvodnevnoj konferenciji u Berlinu prisustvovalo je 250 predavača i 8.000 učesnika iz svih dijelova svijeta, piše zenica.ba.