Gorko ćete zažaliti: Deset stvari koje većina studenata ne ponese u dom, a uvijek im trebaju

Rijetko kada selidbe prolaze glatko. Osim standardnih stvari koje uvijek selite, postoje i stvari kojih se sjetite tek kasnije - kada vam trebaju odmah i sad.


Female College Student Carrying Box Moving Into Accommodation
Ilustracija: Envato

Život u stanu ili domu svakako donosi svoje dobre strane, no treba napomenuti kako ima i loših koje su odmah vidljive. Ako planirate selidbu u dom na jesen, ovo je deset stvari kojih se rijetko sjetite uzeti, a kasnije vam dobro dođu:

1. Više od jednog kompleta pribora za jelo

Kad ste selili, sigurno ste od kuće uzeli samo jedan ili dva para maksimalno. No, tokom godine se uvijek dogodi da nam neko iz kuhinje “posudi” viljušku ili nož, i nikada ih ne vrati. Uvijek ponesite barem 2 para, jer čak i ako uvijek vraćate svoje stvari u sobu, a ne držite ih u kuhinji, dogodit će se dani kada vam se neće dati prati suđe nakon svakog obroka i ostavit ćete sve u sudoperu da se “odmače”. Tada vam dobro dođe još jedna viljuška, zar ne?

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

2. Ventilator

Ne treba trošiti riječi o tome zašto je bolje ponijeti ventilator odmah. Kada krenu toplotni valovi, taman usred učenja za ispitne rokove, bit će vam drago što ne morate hodočastiti po prodavnicama u kojima su svi već – rasprodani, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

3. Kuhinjska krpa

Bilo da pripremate obrok, sušite svoje oprano posuđe ili samo trebate pridržati vreli lonac, vlastita kuhinjaska krpa uvijek dobro dođe.

4. Božićne lampice

Iako nije Božić, lampice u domu, kuhinji ili sobi uvijek daju neki posebni osjećaj, kao da ste ipak bliže kući. Bile one bijele ili u duginim bojama, lampice možete postaviti po ormarima, zidovima, prozorima, a ako imate samo jedan komplet, i on će vam biti dovoljan za kićenje božićne jelke.

5. Razdjelnici za ladice

Lako je ubaciti stvari u ladice ispod kreveta, no na taj se način vrlo brzo ondje stvori haos. Iako ladice možete zatvoriti i na taj način ignorisati problem, situacija će u jednom trenutku zasigurno postati kritična. Razdjelnici mogu pomoći oko organizacije stvari u ladicama što će olakšati potragu u trenucima kad žurite na predavanje ili tokom kuhanja.

6. Kanta za smeće s poklopcem

Iako imamo menzu, ponekad smo gladni usred noći ili preokupirani obavezama pa ne stignemo do menze kako bi pojeli kuhani obrok. Srećom, imamo svoje frižidere i sami napravimo prvo što nam padne pod ruku. No, posebno u toplijim danima, kanta se zna prepuniti voćem i povrćem zbog čega se vrlo brzo sobom počne širiti neugodan miris. U sobi koja vonja, teško se skoncentrisati na učenje pa čak i gledanje omiljene serije.

7. Stepenasta stolica

Ovo je za sve buduće stanare doma koji su visoki “metar i šumsku jagodu”. Kako ne biste puzali po stolovima i stolicama, ova mala praktična stvar spasit će vas, posebno ako skidate nešto s polica.

8. Preklopna stolica

Iako nije nužna, vrlo je korisna. Naime, zasigurno vam se desilo da ste pozvali kolege i prijatelje u sobu i svi odmah sjedaju na krevet. Bez obzira na vanjske vremenske uvjete, to je ponekad loša ideja. No, s preklopnom stolicom vam niko neće sjediti u odjeći koju je nosio cijeli dan pored vašeg jastuka!

9. Vješalice

Nije bitno jeste li se samo počastili nekim novim komadom odjeće ili vam je netko došao u posjetu i nema gdje ostaviti jaknu. Vješalica nikad dosta.

10. Tjestenina i umak od paradajza

Ako niste dosad, studentski su dani najbolji dani za naučiti kuhati neke osnovne obroke, a najpopularnija i najjednostavnija je upravo kombinacija ova dva sastojka. Najbolje od svega, u nju po volji i raspoloženju možete dodati mesne prerađevine, konzervu tune, povrće i začine kako biste “obogatili” kombinaciju.