Google gradi servis za traženje posla?

LinkedIn je definitivno jedna od najpoznatijih mreža kada je u pitanju ponuda i potražnja poslova. No, uz LinkedIn u posljednjim su godinama izrasle i neke druge mreže, uvidjevši kako je ovo područje plodno tlo za privlačenje velikog broja zanimljivih korisnika.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nedavno je svoju sreću na ovom području odlučio okušati i Facebook, a čini se da će se uskoro na to tržište uključiti i Google.

Google svoje prste ima u svemu, jer zaista je nevjerojatno koliki broj područja pokrivaju svojim aplikacijama i servisima. Za sada, segment ponude i potražnje poslova nije bio od posebnog značaja Google-u, no čini se kako je interes konkurencije probudio i težnju Google-a da zavlada još jednim područjem.

Google Hire trebala bi biti nova platforma na kojoj će korisnici moći ponuditi ili potražiti posao po svojoj mjeri. Iako informacije nisu potvrđene iz službenog izvora, portali bliski Google-u razbacuju se informacijama koje idu u prilog Google Hire platformi.

Ako je vjerovati tim šuškanjima, na ovom projektu radi startup Bebop kojeg je Google kupio 2015. godine, a timom predsjedava Diane Greene. Iako sličnih platformi imamo već dosta, jasno je kako će ova podići prašinu jer ipak se radi o Google-u.

Pitanje je može li ugroziti najveće igraće na tržištu ili će završiti pomalo neslavno poput Google+ projekta?

(PC Chip)