Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nedavno je svoju sreću na ovom području odlučio okušati i Facebook, a čini se da će se uskoro na to tržište uključiti i Google.

Google svoje prste ima u svemu, jer zaista je nevjerojatno koliki broj područja pokrivaju svojim aplikacijama i servisima. Za sada, segment ponude i potražnje poslova nije bio od posebnog značaja Google-u, no čini se kako je interes konkurencije probudio i težnju Google-a da zavlada još jednim područjem.

Google Hire trebala bi biti nova platforma na kojoj će korisnici moći ponuditi ili potražiti posao po svojoj mjeri. Iako informacije nisu potvrđene iz službenog izvora, portali bliski Google-u razbacuju se informacijama koje idu u prilog Google Hire platformi.

Ako je vjerovati tim šuškanjima, na ovom projektu radi startup Bebop kojeg je Google kupio 2015. godine, a timom predsjedava Diane Greene. Iako sličnih platformi imamo već dosta, jasno je kako će ova podići prašinu jer ipak se radi o Google-u.

Pitanje je može li ugroziti najveće igraće na tržištu ili će završiti pomalo neslavno poput Google+ projekta?

(PC Chip)

Prethodni članakKonferencija Dev Days tematizira goruća pitanja programerske struke
Naredni članakStipendije Republike Indonezije za akademsku 2017/2018. godinu

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.