Garden of Dreams garantuje najbolju zabavu i u izolaciji!

Globalna situacija, kada je koronavirus u pitanju, svima nam zaokuplja misli, a izolacija mnogima teško pada. No, da sve ne mora biti tako crno pokazuje i ekipa Garden of Dreams-a, koja se pobrinula da fanovima elektronske muzike olakša ostanak kući, ali i nadoknadi Garden of Dreams događaj koji se trebao održati 04.04. u RTV Domu, a pomjeren je zbog Corona Virusa.


Media GoD Presents Sarajevo 01

S obzirom da Garden of Dreams sve više postaje globalni fenomen, GoD tim vrijedno radi kako bi svojoj publici uvijek priredio nova iznenađenja. Naime, ove godine, osim već etabliranih projekata, iz GoD kuhinje stižu i neki novi, a jedan od njih je i Garden of Dreams presents BiH. Cilj je, naravno, promovisati elektronsku muziku ali i prirodne ljepote, kulturnu te historijsku baštinu Bosne i Hercegovine.

Advertisements

Garden of Dreams presents BiH novi je projekat iz MPA organizacije. Kako Garden of Dreams važi za čuvara i zaštitinika bh. kulture i tradicije, svi eventi će se dešavati na lokacijama i gradovima od historijskog i turističkog značaja za BiH, na kojima će nastupati samo najbolji artisti koje BiH ima. Garden of Dreams će ponovo spojiti tradiciju i savremenost, kulturu i historiju sa zabavom te kroz muziku približiti kulturno-historijsko naslijeđe naše drage BiH.

1

U prvom izdanju ovog projekta bit će predstavljena video razglednica Sarajeva, a GoD će, s magične lokacije na kojoj neće biti publike, svim ljubiteljima elektronskog zvuka, još jednom, priuštiti nezaboravan doživljaj bh. prijestolnice. Muzičke note će tom prilikom birati Bonjasky b2b G.Edd, a premijera je zakazana za subotu – 4. april, na zvaničnom Garden of Dreams YouTube kanalu i Facebook stranici.  Video produkciju ovog jedinstvenog projekta potpisuje Komitet.

Studije su pokazale kako upravo elektronska muzika umanjuje bol i čini nas sretnijima. Kada slušamo muziku, oslobađa nam se dopamin, hormon sreće i zadovoljstva, aktiviraju nam se uspomene, emocije, misli i pokreti, a naš mozak muziku koju slušamo i dodatno obrađuje, čime iskustvo slušanja i uživanja postaje još bogatije.

Stoga nema sumnje kako je ovo je idealna prilika da uzmete svoju dozu sreće i radosti, koja nam je svima u trenutnoj situaciji jako potrebna, i barem virtualno budete dio  Garden of Dreams magije.

Bitno je naglasiti kako će prilikom snimanja sve mjere zaštite biti ispoštovane i da na događaju nije bilo publike, a ovim putem vas sve pozivamo da poštujete mjere zaštite i socijalnog distanciranja. Ostanite kući, nadajmo se da će i ovaj ružan san brzo proći, kako bi, ponovo, zajedno mogli sanjati najljepše ljetne snove u sarajevskoj “Bašti snova”.