Gaming: Netflix najavio akcijski RPG baziran na korejskoj seriji Kingdom

Ako vam je lagano dosta najava serija i filmova napravljenih prema videoigrama, evo malog osvježenja i zamjene uloga.


kindgom
Foto: Youtube

Netflix je jučer najavio da je u izradi akcijski RPG pod nazivom Kingdom: The Blood – igra koja je temeljena na Netflixovoj interesantnoj korejskoj povijesnoj drami Kingdom.

Na njoj radi južnokorejski razvojni studio Action Square i to za PC i mobilne uređaje operativnih sistema Android i iOS. Zasad nije poznato hoće li igra biti ekskluzivna za pretplatnike na Netflix platformi, ali u premijernoj najavi ističe se dostupnost igre za “globalnu publiku“, pa se može pretpostaviti da se ipak ne radi o ekskluzivi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Radnja igre odvija se tokom 16. stoljeća u srednjovjekovnoj Koreji koju je zatekla zombi apokalipsa, a protagonist će biti princ Lee Chang koji usred invazije zombija pokušava istražiti misterij nestanka njegova oca. Ono što je ovdje interesantno je što Kingdom: The Blood na prvu izgleda i funkcionira kao nekakav miks poznatih borilačkih samurajskih igara kao što su Sekiro, Ghost of Tsushima, Sifu i Trek to Yomi, ali uz specifične animacije, kadrove i borbene poteze.

Evo kako to izgleda u premijernom gameplay traileru:

Iz Netflixa kažu da su u Kingdom: The Blood veliku pozornost pridali korejskoj kulturi i tradiciji u kontekstu gameplaya i estetike, dok će igra istovremeno ostati vjerna seriji tako što će detaljno rekreirati likove, zombije i opaku akciju u 3D grafici visoke kvalitete. Očekuju nas tako krvoločna borba, napeti okršaji s raznim ljudskim neprijateljima i zombijima, ali i mogućnost kreiranja i prilagodbe vlastitog igrivog lika, piše Reboot.

Da bi borba i animacije u igri bili vrhunske kvalitete, studio je snimao i u igru implementirao borbene pokrete profesionalnih korejskih plesača s mačevima, replicirajući stvarne korejske borbene stilove. Autentičnosti bi trebale doprinijeti i lokacije koje ćemo istraživati u igri, poput prekrasnih krajolika korejskih palača i grada Hanyang koji će biti preplavljeni zombijima.

Također, Kingdom: The Blood imat će story mod i kampanju koju ćemo moći igrati samostalno, ali bit će tu i opcija za multiplayer, zatim posebni modovi poput Conquesta s petominutnim bitkama, napeti PvP okršaji s drugim igračima te sukobi i epske borbe s višestrukim bossevima. Dašak toga možemo vidjeti u gore podijeljenom premijernom gameplay traileru, no ostaje još dosta nepoznanica, pa tako u ovom trenutku još nije otkriven ni datum kada igru očekujemo na tržištu.