Gaming: Igra Fall Guys postaje besplatna, a ovog datuma će biti dostupna

Battle royale igra Fall Guys: Ultimate Knockout bit će besplatna te konačno stiže na ručnu konzolu Nintendo Switch i konzole Xbox 21. juna.


hero
Foto: Google

Igra se prvobitno pojavila na konzoli PlayStation te PC-u, prvobitno je trebala stići na Switch i Xbox prošlog ljeta, ali to će se dogoditi tek narednog mjeseca. Verzija za PlayStation 5 će također biti dostupna od 21. juna. Napredak će se dijeliti na svim platformama, a igrači će moći kreirati cross-platform zabave.

Developer Mediatonic, koji je sada u vlasništvu kreatora Fortnitea Epic Gamesa, saopćio je odluku o besplatnom igranju, novim verzijama i nuzu nadogradnji za igru Fall Guys putem objavljenog videa. Te promjene uključuju nadolazeći map editor, besplatne skinove za Xbox Game Pass pretplatnike, kao i mogućnost razmjene itema koji se mogu koristiti u in-game prodavnici, prenosi klix.ba.

Postojeći igrači koji su igrali igru prije nego što je postala besplatna dobit će Legay Pack paket koji uključuje tri outfita i sezonski premum pass.

Kreatori se nadaju da će prelazak na besplatnu dostupnost povećati broj igrača koji bi mogli trošiti novac kupovinom direktno u igri.

I druge igre postaju besplatne, a među njima su PUBG: Battlegrounds koji je nakon tog prijelaza zaradio mnogo više novca nego ranije, te igra Rocket League.