Gaming: Fortnite bogatiji za nove mape i vozila

Nakon eksplozivnog kraja i trećeg poglavlja stigla je nova sezona igre Fortnite.


Capture
Foto: klix.ba

Četvrto poglavlje donosi potpuno novi otok za borbe igrača koji sadrži pregršt znamenitosti među kojima je dvorac The Citadel. Tu Anvil Square, slikoviti srednjovjekovni grad okružen drvećem u jesenskim bojama. Na drugom dijelu otoka će igrači pronaći napuštenu farmu pod nazivom Frenzy Fields.

Osim toga, četvrto poglavlje donosi nova podešavanja igre, kao i nove motocikle pod nazivom Trail Thrashers, koji omogućavaju izvođenje trikova i pucanje iz oružja u pokretu. Također, igrači će moći preskočiti prepreke pomoću motocikla. U područjima gdje ima snijega moći će se koristiti pijuk za pravljenje snježne kugle u koju će igrač ući i pokušati eliminisati protivnika kotrljanjem preko njega.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zanimljiv dodatak je i funkcija pod nazivom Reality Augments. U nekoliko intervala tokom igre moći će se nasumično birati dva pobošljanja koja će igrač zadržati dok ne bude eliminisan, odnosno dok ne pobijedi u meču. Poboljšanje Light Fingers, jedno od ukupno 22 dostupna, omogućit će brže punjenje oružja. Kada je riječ o oružju, arsenal će biti proširen. Shockwave Hammer se može koristiti za “lansiranje” do članova tima i neprijatelja, prenosi klix.ba.

Što se tiče tehničkih detalja, Epic je prebacio Fortnite na najnoviju verziju Unreal Enginea. Na PC-u, PlayStationu 5 i Xboxu S/X igrači će uočiti refleksiju vode i sjajnih materijala.

Nova sezona znači i novi battle pass koji uključuje Doom Slayera, lika iz igra Doom i Doom Eternal, kao i Geralta iz Rivije koji “dolazi” iz The Witchera. Skin Hulka će biti dostupan uskoro putem Item Shopa.