Fond “Dr Milan Jelić”: Konkurs za studente I, II i III ciklusa studija u 2016/2017. godini

Ministarstvo nauke i tehnologije RS, Fond "Dr Milan Jelić", raspisalo je konkurs za stipendije u akademskoj 2016/2017. godini za studente prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.


fond dr milan jelic

Studentima I ciklusa studija na univerzitetima u RS, BiH biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija. Stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS iznosi 400 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Advertisements

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu.

Studentima II ciklusa studija iz Fonda „Dr Milan Jelić” biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima III ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Advertisements

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija „Dr Milan Jelić” studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.728 godišnjih stipendija u iznosu od 8,5 miliona KM, i to 1534 stipendije studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od 7,153,200 KM i 194 stipendije najuspješnijim studentima drugog i trećeg ciklusa studija u ukupnom iznosu od 1,355,000 KM.

Godišnji grant za dodjelu stipendija studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000 KM, saopšteno je iz Vlade RS.

(STUDOMAT.ba)