Fond “Dr Milan Jelić”: Konkurs za studente I, II i III ciklusa studija u 2016/2017. godini

Ministarstvo nauke i tehnologije RS, Fond "Dr Milan Jelić", raspisalo je konkurs za stipendije u akademskoj 2016/2017. godini za studente prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.


Studentima I ciklusa studija na univerzitetima u RS, BiH biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija. Stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS iznosi 400 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Advertisements

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu.

Advertisements

Studentima II ciklusa studija iz Fonda „Dr Milan Jelić” biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima III ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija „Dr Milan Jelić” studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.728 godišnjih stipendija u iznosu od 8,5 miliona KM, i to 1534 stipendije studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od 7,153,200 KM i 194 stipendije najuspješnijim studentima drugog i trećeg ciklusa studija u ukupnom iznosu od 1,355,000 KM.

Godišnji grant za dodjelu stipendija studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000 KM, saopšteno je iz Vlade RS.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!