FKKSS na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu “Privatna zaštita 2024”

Cilj konferencije je unapređenje postojećih zakonskih regulativa, razmjene novih znanja i informacija i osnaživanja saradnje i partnerstva u regiji.


7e0f63 23f8391d8d834129a39aa4f81ca3f8a1mv2
FOTO: FKKSS UNSA

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu tradicionalno učestvuje na međunarodnoj konferenciji privatne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore.

– Iza nas je još jedna uspješno održana međunarodna konferencija “Privatna zaštita 2024”, koja je održana u Zagrebu, 18.04.2024. godine i, kao i svake godine, okupila brojne učesnike industrije privatne sigurnosti RH i EU, korisnike usluga i akademsku zajednicu, navodi se u saopćenju fakulteta.

Bila je to još jedna prilika za zajednički sastanak dekana Fakulteta prof. dr Jasmina Ahića sa rukovodstvom komora za privatnu zašitu Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, te svakako Federacije Bosne i Hercegovine.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije pruža kontinuiranu podršku sektoru privatne sigurnosti u BiH i Regionu, u cilju unapređenja postojećih zakonskih regulativa, razmjene novih znanja i informacija i osnaživanja saradnje i partnerstva u regiji.