FIT Coding Challenge 2017: Budite dio izazova

U sklopu FIT Coding Challenge-a 2017 organizuje se takmičenje u kategoriji pod nazivom Inovacijski izazov. Ovom prilikom pozivaju se svi studenti i učenici srednjih škola da se prijave na takmičenje, što je idealna prilika za sve kreativce da u jednoj ideji spoje svoje talente, vještine i tehničko znanje.


FIT Coding Challenge 2017

Inovacijski izazov je događaj koji ima za cilj identificirati i nagraditi takmičare inovatore koji svojim idejama svijet oko sebe žele učiniti boljim. Prijavljeni u ovoj kategoriji će, uz mentorstvo predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija i kompanije Nsoft, puna 24 sata raditi na realizaciji svoje ideje. Takmičari se mogu prijaviti pojedinačno ili kao tim od najviše pet članova. Takmičari koji se prijave pojedinačno, na početku takmičenja mogu prezentovati osnovne postavke ideje koju planiraju realizirati i na taj način pridobiti neke od drugih takmičara (koji su se također prijavili pojedinačno) u cilju formiranja tima.

Advertisements

Tema koju će takmičari razrađivati mora pripadati području „Studentski servisi“ i biti rezultat vlastitog rada koji nije korišten ni na jednom drugom takmičenju. Na taj način  želimo potaknuti takmičare da razmišljaju kako studentsku svakodnevnicu učiniti što jednostavnijom.

Najbolji tim će se birati kroz tri kategorije koje predstavljeno rješenje treba zadovoljiti:

Advertisements
  • da li je postavljeni problem riješen na kreativan ili do sada nekorišten način
  • da li projekat realno može ostvariti konkretan socijalni utjecaj
  • u kojoj mjeri je realiziran praktični dio projekta

Vrijedi pokušati, zar ne? Rok za prijavu je 20.5.2017. godine, a takmičenje će se održati 25.5.2017. godine u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija. Prijavite se putem oficijelne web stranice FIT Coding Challengea: cc.fit.ba.

(STUDOMAT.ba)