Filozofski fakultet UNSA otvara kabinet za izučavanje japanskog jezika i kulture

Završen je projekat pripremanja učionice za rad sa studentima koji izučavaju japanski jezik i kulturu na Filozofskom fakultetu UNSA.


filozofski fakultet unsa

U protekloj godini Filozofski fakultet u Sarajevu završio je projekat pripremanja učionice za rad sa studentima koji izučavaju japanski jezik i kulturu.

Projekat je finansirala Vlada Japana posredstvom Ambasade u Bosni i Hercegovini. U prethodnom periodu izvršeni su neophodni građevinski radovi na uređenju prostorije unutar zgrade, a nakon toga opremanje učionice savremenom informatičkom i komunikacijskom opremom.

 – To je jedan od dugoročnijih projekata koji se na Filozofskom fakultetu realizira već nekoliko godina. Mi smo zadovoljni brojem polaznika i njihovim ostvarenim rezultatima, a taj naš zajednički trud je prepoznala Vlada Japana koja nas je podržala projektom kojim je opremljena učionica u kojoj se sada nalazimo, rekao je doc.dr. Amir Duranović, prodekan Filozofskog fakulteta UNSA.

Ovo je još jedan od rezultata zajedničkog rada sa partnerima koji podržavaju ono što se kroz nastavno-naučni proces realizira na Filozofskom fakultetu.

Više o tome pogledajte u video prilogu.