Evo zašto studenti padaju ispite! Jesi li i ti među njima?

Možda ti neki od ovih razloga pomogne.


Failed again.
Ilustracija: Envato

Svakom studentu se barem jedanput dogodilo da ode na ispit duboko se nadajući da će se, iako nije dao baš sve od sebe, baš ovaj put sve poklopiti – pitanja i sreća, a i zvijezde. Iako nisi baš veliki fan astrologije – na dan ispita pročitat ćeš čak i dnevni horoskop, rubrika ‘uspjeh i posao’.

  1. Realno, nikada nisi ni prisustvovao predavanju. Ne znaš ni kako profesor izgleda. Ok, na nekim fakultetima predavanja su skroz neobavezna, čak i pomalo out. Ali, ipak – pokušaj doći na barem jedno od njih, uvodno, kako bi saznao informacije potrebne za spremanje ispita, piše mojfaks.dnevnik.hr.
  2. Tvoja 15-minutna pauza od učenja pretvorila se u gledanje filma, a zatim si odlučio kratko odspavati poslijepodne i probudio se – ujutro.
  3. Dok si učio, sve vrijeme si online na društvenim mrežama te se paralelno dopisuješ s nekoliko prijatelja. I učiš, naravno.
  4. Tvoja knjiga uglavnom skuplja prašinu jer uvijek učiš samo iz skripti.
  5. Dok si bio na predavanju, nisi previše doživljavao profesora jer si ovisan o online igricama.
  6. Jednostavno – online šoping je tvoj najveći porok.
  7. U 4 sata ujutro, svega nekoliko sati prije ispita, shvatiš da je vrijeme da se krene. Na učenje, ofkors.
  8. Srcu ne možeš gospodariti – zaljubio si se i samo ti je ona, ona u mislima.
  9. Glavni si partijaner u domu i ne propuštaš niti jedan dernek.
  10. Večer prije Dana D nisi mogao ostaviti na cjedilu igrače iz svoga nogometnog tima jer ste igrali jako bitnu tekmu i, gle čuda, pobijedili i ostali feštati do duboko u noć.
  11. Oduvijek imaš problema s organiziranjem svoga vremena.
  12. Imaš pretrpan raspored i jednostavno, nisi stigao učiti.
  13. Happy-hour se pretvorio u maratonski happy-hour.
  14. Prisluškuješ ljude u biblioteci dok učiš.
  15. I jednostavno – ispit je stvarno bio pretežak.

Ok, sada ti se čini kao ogromna stvar i vjerojatno kriviš sam sebe, ali ne brini, sljedeći rokovi već polako kucaju na vrata i baš taj, sljedeći rok će biti samo tvoj.

Ipak, iako samo ovdje naveli pomalo smiješne događaje – većina njih je zapravo skroz istinita pa ti predlažemo da probaš zaboraviti na društvene mreže ili superkul igrice makar na nekoliko sati i vjeruj nama, isplatit će ti se jer teško da se uspjeh i zadovoljstvo nakon položenog ispita mogu mjeriti s bilo čime. Sretno!