Evo kako ukloniti preporučene objave sa Instagram feeda

Moguće je odgoditi preporuke i predložene objave s vašeg glavnog Instagram feeda na 30 dana i to u samo nekoliko klikova.


mobile phone with instagram social media images on the screen and bokeh lights in the background
Foto: Envato

Instagram je trenutno odustao od svog loše prihvaćenog redizajna u stilu TikTok-a i smanjuje stalnu lavinu preporuka, ali to neće spriječiti da se preporučeni sadržaj u potpunosti ne pojavljuje na vašem feedu.

Ispostavilo se da postoji rješenje za koje možda niste ni znali, a koje je nedavno otkrio voditelj Instagrama Adam Mosseri u jednoj od svojih priča ranije ove sedmice.

Kako to učiniti?

Pomičite se kroz svoj glavni Instagram feed dok ne naiđete na preporučenu objavu. Obično su popraćene objašnjenjima zašto ih vidite, poput “zato što ste gledali objavu od…” ili “zato što pratite …”.

Dodirnite X u gornjem desnom uglu. Nakon što to učinite, vidjet ćete tekst koji potvrđuje da je određena objava skrivena. Međutim, to će ukloniti samo tu objavu, prenosi Klix.

Među navedenim opcijama dodirnite odgodi sve predložene objave u feedu na 30 dana.

Nakon toga pojavit će se zelena kvačica s potvrdom da vaš feed neće sadržavati predložene postove sljedećih 30 dana.

Imajte na umu da vas brisanje feeda od predloženih postova neće spriječiti da vidite brojne Instagramove oglase u feedu. Ali to je zgodan način preuzimanja barem neke veće kontrole nad načinom na koji aplikacija radi za vas.