Evo kako možete da postanete web programer za manje od godinu dana

Zanimanje web programera sa sobom nosi brojne benefite, kao što su odlična zarada, mogućnost za rad od kuće i prilika da uvijek pronađete posao sa izazovnim projektima.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ipak, i pored toga što potražnja za web programerima, kao i za ostalim obrazovanim IT stručnjacima konstantno raste, mnogi se i dalje teško odlučuju da sreću potraže gradeći karijeru u ovim oblastima. Najčešći razlog za to je nepoznavanje puta koji je potrebno prijeći da bismo došli do svih prednosti pomenute profesije. Međutim, do titule stručnjaka za web programiranje moguće je stići jednostavnije nego što ste mogli da pretpostavite.

Najlakši programski jezik – ulaznica za web programiranje

Da biste počeli da se bavite web programiranjem, najbolje je da savladate programski jezik PHP. Odlična vijest je da ovaj jezik spada među najjednostavnije za učenje, a istovremeno vam pruža širok spektar mogućnosti. O tome koliko je PHP važan programski jezik svjedoči i podatak da su na njegovim temeljima izgrađeni neki od najpopularnijih sajtova i platformi današnjice kao što su Facebook, WordPress, Yahoo!, YouTube, Tumblr, Wikipedia i mnogi drugi.

Učenjem po najnovijim programima za PHP programiranje, ne samo da možete savladati pomenuti programski jezik za manje od godinu dana već ćete steći i druge veštine, poput tehnika za rad sa HTML-om i CSS-om (pomoću kojih se kreiraju sajtovi), ali i sve ostale koje će vam biti neophodne da biste bez poteškoća ispunjavali mnoga zaduženja. Tokom ovakvog obrazovanja imaćete priliku da pohađate i kurs naprednog PHP programiranja i izrade web aplikacija, kao i ostale kurseve koji će vas kvalifikovati kao stručnjaka iz ove oblasti.

Šta ćete moći da radite?

Kao stručnjak za web programiranje, moći ćete da radite na brojnim projektima, od kreiranja aplikacija do osmišljavanja novih online alata, koji su vam oduvijek bili potrebni, a niste mogli nigde da ih pronađete. Uz to, bićete spremni da kreirate moderne sajtove, koje možete unaprediti i u online prodavnice, kao i da radite sa bazama podataka poput MySQL-a.

Sve ove mogućnosti koje steknete tokom školovanja predstavljaće vašu garanciju da nećete morati da čekate na posao, ali i da ćete biti u prilici da ostvarite odličnu zaradu, koja se podrazumijeva za ovo zanimanje.

Uz praksu i nova iskustva do konačnog cilja

Web programiranje je takvo zanimanje da zahtjeva konstantno usavršavanje, čak i kada počnete njime da se bavite profesionalno. Međutim, nema potrebe da očajavate – tehnike koje usvojite za vreme školovanja uvući će vas u igru zvanu programiranje, pa će vam otkrivanje novih trikova i unaprjeđivanje vještina biti kao prelaženje nivoa u video-igrici.

Nakon što jednom napišete funkcionalan programski kod, sami ćete tragati za rješenjima koja će vaš naredni projekat učiniti kompleksnijim i efikasnijim. Uz praksu i iskustvo, uživaćete u mnogim benefitima, kao što je prosječna zarada PHP programera od oko 1200 evra i mogućnost rada od kuće na freelance projektima.

Izaberite način usavršavanja i zakoračite ka novoj karijeri

Zahvaljujući napretku tehnologije, danas tradicionalna nastava nije jedini način da dođete do kvalitetnog obrazovanja. Uz platformu za softverski podržano učenje, sva neophodna znanja, koja će vam omogućiti željenu karijeru, možete steći i kroz online školovanje. Internet konekcija je sve što vam je potrebno da biste, bez obzira na to gdje se nalazite, pratili predavanja, komunicirali sa profesorima i na realnim projektima isprobavali usvojene veštine. Na vama je samo da se opredijelite koji način obrazovanja vam više odgovara i napravite najvažniji korak ka zanimanju čija budućnost se ne dovodi u pitanje.

(Blic.rs)