European Youth Summit: “100 for the Next 100 in the Danube Region” u Sarajevu

European Youth Summit simbolično nazvan "100 for the Next 100 in the Danube Region" održat će se u Sarajevu u periodu 04-08.06.2014. godine. Događaj će na jednom mjestu okupiti 100 mladih lidera iz zemalja dunavskog podneblja i jugoistočne Evrope.


Evropa je, baš kao i prije 100 godina, ponovo na raskršću. A Sarajevo će ovoga juna, baš kao prije čitavog stoljeća, još jednom biti u centru pažnje svjetske javnosti. Ovaj put razlog tome bit će znatno ugodnijeg karaktera.

Advertisements

European Youth Summit simbolično nazvan “100 for the Next 100 in the Danube Region” održat će se u Sarajevu u periodu 04-08.06.2014. godine. Događaj će na jednom mjestu okupiti 100 mladih lidera iz zemalja dunavskog podneblja i jugoistočne Evrope.

Advertisements

Učesnici Samita će imati priliku prodiskutovati o izazovima pred kojim se danas Evropa i zemlje regiona nalaze, kako međusobno, tako i sa ključnim donosiocima odluka iz političkog i civilnog društva, te predstavnicima akademske zajednice. Drugi aspekt Samita su radionice na kojima će im biti pružena prilika za sticanje praktičnih znanja i vještina iz širokog spektra oblasti.

Organizatori događaja su pridružene članice mreže Evropskog Foruma Alpbach iz regiona – mladi, obrazovani i sposobni entuzijasti otvorenih umova iz Hrvatske (Klub Alpbach Hrvatska), Srbije (Klub Alpbach Beograd), Crne Gore (Inicijativna Grupa Alpbach Podgorica) i Bosne i Hercegovine (Inicijativna Grupa Alpbach Sarajevo – IGAS), okupljeni oko zajedničke ideje – da doprinesu razvoju regiona i položaju mladih u istom. Partneri projekta su sam Evropski Forum Alpbach, Danube Competence Center, te Univerzitet u Sarajevu.

Pozivaju se svi zainteresovani mladi, studenti, diplomci i predstavnici civilnog društva da popune aplikacioni formular, koji se može preuzeti na www.alpbach.org, te da svoje prijave pošalju do 20.04.2014. godine.

Više informacija o organizatorima, te samom događaju možete pronaći na web stranici www.alpbach.org/en/sarajevo2014. Ukoliko imate pitanja, pišite na sarajevo2014@alpbach.org, te info@igas.ba.

Za sve novosti pratite IGAS profile na društvenim mrežama Facebook, Twitter i LinkedIN.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!