EY (Ernst & Young) program neformalne edukacije: “Tvoja karijera počinje ovdje”

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.


EY Logo

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima bit će omogućene stipendije i prakse u Ernst & Young Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija biće održana 20. marta 2015. godine u Sarajevu za 20 najboljih kandidata.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima ekonomskih, pravnih, tehničkih, mašinskih, saobraćajnih, matematičkih fakulteta, fakulteta menadžmenta, državnih i privatnih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Mogućnost prijave i učešća imaju studenti svih godina studiranja, kao i nezaposleni, visokoobrazovani mladi do 3 godine od diplomiranja.

– Program je organizovan kako bismo omogućili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Deset najboljih studenata dobit će praksu u kompaniji EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine dok, studenti nižih godina studija plasirani u prvih 10 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju, stoji u saopštenju iz Ernst & Younga.

Svi učesnici (120) dobit će certifikat o pohađanom programu potpisan od strana EY, Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Projekat će se sprovoditi u 5 gradova: Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla.

Način prijavljivanja za kandidate:

  • CV na engleskom jeziku kandidati dostavljaju do 15. februara 2015. godine na mail: hr.bih@rs.ey.com; U fazi predselekcije studenti mogu biti pozvani na telefonski intervju. Odabrani studenti dobijaju obavještenje o datumu i mjestu održavanja programa do 28.02.2015.

Datumi realizacije programa:

  • Sarajevo, I grupa: 14/15. mart 2015. godine
  • Banja Luka: 14/15. mart 2015. godine
  • Sarajevo, II grupa: 16/17. mart 2015. godine
  • Tuzla: 16/17. mart 2015. godine
  • Mostar: 18/19. mart 2015. godine
  • Bijeljina: 18/19. mart 2015. godine
  • Finalno takmičenje najboljih 20 studenata: 20. mart 2015. godine
  • Realizacija praksi za najboljih 10 studenata: u periodu april – juni 2015. godine

O EY

EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savjetovanju. Širom svijeta, 190 hiljada zaposlenih dijele zajedničke vrijednosti kao i potpunu posvećenost kvalitetu. EY se odnosi na globalnu organizaciju firmi članica Ernst & Young Global Limited, od kojih svaka predstavlja odvojeno pravno lice. Ernst & Young Global Limited je firma registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja ne pruža usluge klijentima. Za više informacija o ovoj organizaciji, posjetite adresu: www.ey.com/rs

Dodatne informacije i materijali:

Mia Melegi
Ernst & Young d.o.o. Beograd
+381 11 2095 830
hr.bih@rs.ey.com

Za sve informacije u vezi sa Programom neformalne edukacije “Tvoja karijera počinje ovdje” pratite FB stranicu EY Serbia Careers i Twitter @EY_CareersSR.

(STUDOMAT.ba)