EY (Ernst & Young) program neformalne edukacije: “Tvoja karijera počinje ovdje”

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.


EY Logo

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima bit će omogućene stipendije i prakse u Ernst & Young Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija biće održana 20. marta 2015. godine u Sarajevu za 20 najboljih kandidata.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima ekonomskih, pravnih, tehničkih, mašinskih, saobraćajnih, matematičkih fakulteta, fakulteta menadžmenta, državnih i privatnih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Mogućnost prijave i učešća imaju studenti svih godina studiranja, kao i nezaposleni, visokoobrazovani mladi do 3 godine od diplomiranja.

– Program je organizovan kako bismo omogućili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Deset najboljih studenata dobit će praksu u kompaniji EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine dok, studenti nižih godina studija plasirani u prvih 10 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju, stoji u saopštenju iz Ernst & Younga.

Svi učesnici (120) dobit će certifikat o pohađanom programu potpisan od strana EY, Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Projekat će se sprovoditi u 5 gradova: Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla.

Način prijavljivanja za kandidate:

  • CV na engleskom jeziku kandidati dostavljaju do 15. februara 2015. godine na mail: hr.bih@rs.ey.com; U fazi predselekcije studenti mogu biti pozvani na telefonski intervju. Odabrani studenti dobijaju obavještenje o datumu i mjestu održavanja programa do 28.02.2015.

Datumi realizacije programa:

  • Sarajevo, I grupa: 14/15. mart 2015. godine
  • Banja Luka: 14/15. mart 2015. godine
  • Sarajevo, II grupa: 16/17. mart 2015. godine
  • Tuzla: 16/17. mart 2015. godine
  • Mostar: 18/19. mart 2015. godine
  • Bijeljina: 18/19. mart 2015. godine
  • Finalno takmičenje najboljih 20 studenata: 20. mart 2015. godine
  • Realizacija praksi za najboljih 10 studenata: u periodu april – juni 2015. godine

O EY

EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savjetovanju. Širom svijeta, 190 hiljada zaposlenih dijele zajedničke vrijednosti kao i potpunu posvećenost kvalitetu. EY se odnosi na globalnu organizaciju firmi članica Ernst & Young Global Limited, od kojih svaka predstavlja odvojeno pravno lice. Ernst & Young Global Limited je firma registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja ne pruža usluge klijentima. Za više informacija o ovoj organizaciji, posjetite adresu: www.ey.com/rs

Dodatne informacije i materijali:

Mia Melegi
Ernst & Young d.o.o. Beograd
+381 11 2095 830
hr.bih@rs.ey.com

Za sve informacije u vezi sa Programom neformalne edukacije “Tvoja karijera počinje ovdje” pratite FB stranicu EY Serbia Careers i Twitter @EY_CareersSR.

(STUDOMAT.ba)