Stipendije za studente iz BiH kroz mreže: Sigma Agile, Sunbeam, Euroweb+ i Green Tech

Kroz Erasmus Mundus Action 2 - Strand 1 mreže: Sigma Agile, Sunbeam, Euroweb+ i Green Tech, studenti iz BiH imaju mogućnost da apliciraju na stipendije (kao exchange i degree studenti) u zemlje Evropske Unije.


euroweb greentech sigma subeam

Kroz Erasmus Mundus Action 2 – Strand 1 mreže: Sigma Agile, Sunbeam, Euroweb+ i Green Tech, studenti iz BiH imaju mogućnost da apliciraju na stipendije (kao exchange i degree studenti) u zemlje Evropske Unije.

Erasmus Mundus A2 Sigma Agile: oko 150 stipendija za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz zemalja Zapadnog Balkana za boravak na jednom od partnerskih univerziteta u Evropskoj Uniji, i za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz jednog od partnerskih univerziteta u Evropskoj Uniji za boravak na jedanom od partnerskih institucija na Zapadnom Balkanu.

Postupak aplikacije, kriteriji za prijavu, potrebni dokumenti i druge važne informacije na www.sigma.uw.edu.pl

Rok za prijavu: 10. februar 2015. godine. Projekat finansira Evropska komisija.

Erasmus Mundus A2 Green Tech: razmjena i saradnja između Evrope i Zapadnog Balkana – 125 mobilnosti unutar mreže. Stipendije za dodiplomce, master i doktorske i postdoktorske studije za studente i osoblje.

Aplikacijski postupak, kriteriji za prijavu, potrebni dokumenti i druge važne informacije na www.green-tech-wb.uvigo.es i ne-mail: green-tech-wb@uvigo.es

Sunbeam je projekat Erasmus Mundus Action 2 – Strand 1 koji nudi pune stipendije za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz Zapadnog Balkana za boravak na jednom od partnerskih univerziteta u Evropskoj Uniji i za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz jednog od partnerskih univerziteta u Evropskoj Uniji za boravak na jednom od partnerskih institucija na Zapadnom Balkanu.

Aplikacijski postupak, kriteriji za prijavu, potrebni dokumenti i druge važne informacije na www.sunbeam.univpm.it

Aplikacije za stipendije će biti otvorene sredinom januara.

Euroweb+ je program stipendija za studente dodiplomce, studente na master, doktorskom i postdoktorskom studiju kao i za akademsko i administrativno osoblje univerziteta koji u potpunosti finansira Evropska Komisija.

Aplikacijski postupak, kriteriji za prijavu, potrebni dokumenti i druge važne informacije na www.mrtc.mdh.se/eurowebplus

Rok za podnošenje aplikacija je 15. februar 2015. godine.

(STUDOMAT.ba)