Emotivno pismo: „Fejsbuče i Instagrame, muči me zašto sam postala vaš rob?“

Da li ste i vi stalno ulogovani i razgledate novosti na društvenim mrežama?


girl typing phone message on social network at night

Da li se stalno fotografišete kako biste prikazali da vam je život predivan?

Prednosti modernog društva su velike, ali ipak postoje i mnoge negativne strane. Loše je to što smo postali robovi tehnologije, robovi društvenih mreža, prenosi crnobelo.rs.

Pismo djevojke koja ima anksioznost od korištenja društvenih mreža kruži Internetom.

Ona se obraća društvenim mrežama:

Mrzim što vladate mojim životom. Kao da vi vučete konce u mom životu. Kako ste postali moj gospodar, a ja vaš rob koji svake sekunde zavisi od vas? Želim da budem slobodna, da više nemate moć nada mnom. Žrtva sam svojih sopstvenih ruku. Nikada nećete razumjeti frustraciju koju ja osjećam. Anksiozna sam.

Nećete shvatiti zašto sam ponosna kada ustanem iz kreveta i ne uzmem odmah telefon da se ulogujem. Ponosna sam kada izađem sa prijateljima i zaista razgovaram sa njima, umjesto da ostanem kod kuće prikačena na društvene mreže stvarajući tamo lažnu sliku o sebi.

Osjećam da sam zloupotrebljena i želim da izađem iz ovog začaranog kruga. Svaki dan pravim nove male pobjede. Jedan sat bez telefona, pa tri sata, pa cijeli dan. Teško mi je jer su svi oko mene navučeni, ali ja ne mogu više ovako. Jednoga dana ću se izboriti i više neću biti vaša žrtva. Jednoga dana ću biti slobodna.