Elektroprijenos BiH: Gotovo 3.000 prijava na Konkurs za prijem u radni odnos 94 radnika

Na konkurs za prijem u radni odnos 94 radnika u "Elektroprijenos BiH" pristiglo je gotovo 3.000 prijava.


elektroprijenos bih cover

Na konkurs za prijem u radni odnos 94 radnika u “Elektroprijenos BiH” pristiglo je gotovo 3.000 prijava.

– U petak je završen konkurs. To je baš hrpa prijava i još ih nismo otvarali. Najviše se prijavilo ekonomista za mjesto pripravnika, kao i radnika sa iskustvom. Nemali broj je i elektroinženjera, energetičara, a za svaku poziciju se prijavilo mnogo više ljudi nego što ih je traženo, rekao je Vinko Đuragić, izvršni direktor za kadrovske poslove.

On naglašava da se nada da će posao odabira budućih radnika i pripravnika u “Elektroprijenosu BiH” biti završen do 20. maja i da se trenutno radi na razvrstavanju prijava koje su pristigle, pišu Nezavisne novine.

– Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa biće obavljen razgovor. Komisija dnevno treba da obavi stotine razgovora i neće biti puno vremena za dokazivanje, što će, pretpostavljam, biti razočaravajuće za mnoge kandidate koji jedva čekaju razgovor za posao. Nažalost, ali je tako, rekao je Đuragić.

Razgovore sa kandidatima obavljaće komisije koje će biti formirane po operativnim područjima i to u Banjaluci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu, a kandidati koji su konkurisali, na razgovor će dolaziti tamo gdje su predali svoju aplikaciju.

Podsjećanja radi, “Elektroprijenos BiH” nakon blokade, koja je trajala gotovo osam godina, nedavno je dobio novu Upravu i odmah nakon toga raspisan je konkurs za prijem 94 radnika svih profila, od bravara, montažera, pravnika, ekonomista do elektroinženjera i građevinaca.

(nezavisne.com)