EESTEC: “eMovie Academy 2013”

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo će u periodu 15 – 22.8.2013. godine organizovati stručnu radionicu "eMovie Academy 2013" (eMA 2013).


eMovieAcademy2013

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo će u periodu 15 – 22.8.2013. godine organizovati stručnu radionicu “eMovie Academy 2013” (eMA 2013).

eMovieAcademy2013“eMovie Academy” je međunarodna radionica za studente elektrotehnike Evrope, koji upoznaju Sarajevo kroz snimanje kratkih dokumentarnih filmova.

Cilj ovog projekta jeste da se učesnicima pruži prilika da nauče principe snimanja, editovanja i postavljanja kratkog filma, i da na taj način pokažu svoju kreativnost. Upravo zbog toga radionica se organizuje za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Učesnici će prvo slušati lekcije koje će držati profesionalci iz pomenutih oblasti, a nakon toga će imati priliku da u praktičnom dijelu realizuju vlastiti kratki film.

Ovo je izuzetna prilika da mladi ljudi iz Evrope saznaju više o životu u Bosni i Hercegovini jer su teme filmova vezane upravo za Sarajevo. Snimajući filmove participanti će se upoznati kako sa životom u Sarajevu tako i sa kulturno – historijskim znamenitostima samog grada, a time i države. Ovo je treći po redu projekat pod istim nazivom, prva dva su također održana za vrijeme SFF-a 2010. i 2011. godine i bili su jako uspješni što je razlog ponovnog organizovnanja ove radionice. Nakon povratka u svoje gradove, učesnici će prezentirati svoje snimljene filmove, čime će između ostalog pomoći u promociji grada Sarajeva na internacionalnom nivou.

Više informacija možete naći na oficijelnoj web stranici eventa.

(24sata.info)