Drugi vam ignorišu poruke koje šaljete? Ova aplikacija će to onemogućiti

Poslali ste važnu poruku i čekate odgovor koji nikako da stigne? Cupkate, gledate u sat, svaki čas provjeravate mobitel, ali uzaludno. Čekanje jeste sastavni dio života, ali evo što trebate činiti dok ne stigne!


ReplyASAP 1

Sve je počelo sa jednim decembarski tvitom koji je jednim potezom oduševio nekoliko hiljada ljudi: „Ako može DJ Kalid da postuje na Snapchat dok je izgubljen na pučini u sred noći, možeš i ti meni da odgovoriš na poruku”.

Britanac, Nick Herber, je bio jako zabrinut ponašanjem svog sina, pa je iz tog razloga osmislio ReplyASAP, aplikaciju koja blokira telefon vašeg djeteta sve dok se ne udostoji da odgovori na poruku.

Aplikacija ReplyASAP je nastala kao rezultat višegodišnjeg problema. Naime, Herbertov dvanaestogodisšnji sin, Ben se često pravio da ne čuje ili da ignoriše tatine poruke. Herbert je tražio aplikaciju koja će neprimjetno prekinuti nečujni režim i privući Benovu pažnju. Takva aplikacija nije postojala, pa je Herbert odlučio da pokuša napraviti jednu sličnu aplikaciju.
Sve što treba je da napišete poruku u ReplyASAP i pošaljete. Kada se poruka isporuči (primalac bi također trebao da ima instaliranu aplikaciju na svom mobitelu) alarm se aktivira i automatski zaključa ekran, sve dok se poruka ne pročita i pošalje odgovor. Ekran se ne otključava sve dok primalac ne odgovori na poruku.

Ben je bio sretan da instalira aplikaciju na svom mobitelu.

– Može da isključi tonove na mobitelu, ali isto tako zna da mu ja mogu poslati poruku ako ga hitno trebam, kaže Herbert za Good Housekeeping.

Herbert dodaje da njegova porodica koristi aplikaciju samo za hitne slučajeve.

– Dogovorili smo se da koristimo ReplyASAP samo za jako bitne stvari, i nikako zato što Benu trebaju nove baterije za Xbox upravljač.

Slanje poruka je besplatno. Aplikacija je trenutno dostupna za Android uređaje, ali se Herbert nada da će uskoro biti dostupna i na iOS.

(Meliha Delić / STUDOMAT.ba)