Drugi upisni rok: Otvoren konkurs za upis studenata na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Pravo na upis i status studenta na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju školu u Bosni i Hercegovini ili u inostranstvu.


Foto: UNMO
Foto: UNMO

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru je otvoren konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija za akademsku 2022/23. godinu u drugom upisnom roku.

Konkurs će biti otvoren do 16.09.2022. godine, a pravo na upis i status studenta na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju školu u Bosni i Hercegovini ili u inostranstvu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U drugom upisnom roku omogućeno je apliciranje na 7 fakulteta i to: Agromediteranski fakultet (Ekologija i upravljanje okolišem u poljoprivredi); Ekonomski fakultet (Akademski dodiplomski studij); Fakultet humanističkih nauka (Bosanski jezik i književnost, Engleski jezik i književnost, Historija); Građevinski fakultet (Građevinarstvo – opći odsjek); Mašinski fakultet (Kompjuterski inžinjering, Dizajn proizvoda, Energetika); Nastavnički fakultet (Sport i zdravlje, Psihologija i sociologija, Predškolski odgoj, Stručni studij iz oblasti sporta); Pravni fakultet (Opći smjer, Kriminologija i sigurnosne studije).

Također je omogućeno apliciranje na 5 univerzitetskih studija i to: Zdravstvena njega, Studij turizma, Dizajn interijera, Poslovna informatika i Farmacija, prenosi radiokonjic.ba.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru teži da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regionu prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, otvorena za saradnju i internacionalizaciju. Prema tome, pozivamo sve kandidate za upis na naš Univerzitet da prema vlastitim željama i afinitetima odaberu odgovarajući studij i u narednom periodu apliciraju za upis. Naša je odgovornost da studentima omogućimo kvalitetan nastavni proces i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost,  saopćeno je sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.