“Doodle 4 Google”: Poziv kreativnim studentima za izradu logo-a

Godišnji konkurs 'Doodle 4 Google' je prilika za kreativne studente koji će osmisliti logo za homepage Google-a.


doodle4google edu cover

Godišnji konkurs ‘Doodle 4 Google’ je prilika za kreativne studente koji će osmisliti logo za homepage Google-a.

– Vjerujemo da će najambicioznije ideje i kreativnost mladih ljudi pomoći da svijet postane bolje mjesto za život. Cilj ‘Doodle 4 Google’ je da inspiriše studente da misle i sanjaju o velikim stvarima. Naša tema ove godine je: ‘Kada bih mogao osmisliti jednu stvar koja će svijet učiniti boljim mjestom…’, sve je u radoznalosti, mogućnosti i mašti, saopšteno je iz Google-a.

Pobjednik sedmog po redu takmičenja ‘Doodle 4 Google’ vidjet će svoj rad kao interaktivnu animaciju kao Googleov homepage, a primit će i nagradu u iznosu od 30.000 američkih dolara stipendije, kao i 50.000 dolara od Googlea kao grant za usavršavanje u oblasti tehnologija. Google će na svom homepageu na jedan dan postaviti pobjednički logo, kojeg će posjetiti u vidjeti milioni korisnika, prenosi portal “Novo vrijeme”.

Prijave je moguće slati do 20. marta, finalisti će biti proglašeni 29. aprila a pobjednik 9. juna ove godine. Prošle godine Google je zaprimio 130.000 prijava a pobijedila je Sabrina Brady (17) iz Wisconsina.

(Novovrijeme.ba)