Donacija pogonskog motora Mašinskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući donaciji ASA Osiguranja, usavršavaće svoje praktično znanje na motoru s unutrašnjim sagorijevanjem najnovije generacije.


ASA Osiguranje Mašinski fakultet UNSA

Kvalitet nastave na Katedri za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo bit će dodatno unaprijeđen i studenti će iz prve ruke moći vidjeti kako funkcionišu i koje su to najnovije tehnologije koje se koriste pri razvoju i unapređenju motora s unutrašnjim sagorijevanjem, kako s aspekta konstrukcije motora tako i s aspekta odvijanja procesa u samom motoru.

Donaciju pogonskog motora najnovije generacije predao je gospodin Arnes Hadžiosmanović Direktor Sektora procjene i likvidacije šteta iz ASA Osiguranja. Prof. Dževad Bibić zahvalio se na donaciji, naglasivši da je ovo nastavak i do sada uspješne saradnje Mašinskog Fakulteta i ASA Osiguranja i da se saradnja neće završiti na jednom projektu, nego da će se ovim korakom u većoj mjeri povezati Katedra za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo, kao obrazovne i istraživačke organizacije, sa privrednim sektorom, naravno na obostrano zadovoljstvo, saopšteno je sa Mašinskog fakulteta UNSA.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

ASA Osiguranje Mašinski fakultet UNSA Cover

(STUDOMAT.ba)