LinkedIn testira servis za spajanje korisnika sa potencijalnim mentorima

Društvena mreža koja je usmjerena na razvoj karijere i pronalaženje posla – LinkedIn, testira nove opcije kako bi pomogla korisnicima da nađu potencijalne mentore, i obrnuto – mentori mogu da pronađu one koji su zainteresovani da uče od njih.


linkedin ilustracija mreža

Ovaj besplatni servis za sada mogu da koriste samo neki, ali biće dostupan svim LinkedIn korisnicima do kraja ljeta, rekao je predstavnik ove mreže za Fast Company.

Evo kako će funkcionisati:

  • Postojaće mjesto na vašem profilu pod nazivom „your dashboard“, preko koga možete da pristupite odjeljku „career advice hub“.
  • Možete da se prijavite kao mentor ili kao „učenik“.
  • Dajete neke detaje o tome sa kim biste voljeli da se povežete, na primjer, koja oblast industrije ili obrazovanja vas zanima, i kakav savjet biste željeli da date ili dobijete.
  • LinkedIn će imati algoritam koji će vam preporučivati određene osobe. Vi birate jednu od tih osoba (po onim oblastima koje ste izabrali), i ta osoba će dobiti poruku da želite da se povežete. Ako se i mentor i učenik slože, mogu da započnu komunikaciju, i to ne mora biti nužno preko LinkedIna.

Hari Srinivasan, direktor upravljanja proizvodima u LinkedInu, rekao je za Fast Company da LinkedIn razvija sadržaj da bi pomogao korisnicima da dijele ili dobijaju korisne poslovne savjete.

Ovaj servis mogao bi da olakša svima onima kojima treba savjet oko posla ili karijere, poslovnog usmjerenja, a ne znaju koga mogu da pitaju, i da li je taj neko raspoložen da im izađe u susret.

Mnogi uspješni milijarderi slažu se u jednom – ako želite da napredujete, potreban vam je mentor, neko ko će moći da vam daje povratne informacije kako radite, šta bi trebalo da poboljšate, šta više da učite, i slično. Tako sa sigurnošću možete da znate da li ste na dobrom putu. Zato je ovaj novi servis LinkedIna tako dobar i koristan.

(BIZLife.rs)