Doba korone kao inspiracija za novi projekat Studio Teatra

Studio Teatar uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT počeo je s realizacijom novog projekta pod nazivom „Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, a riječ je o produkciji predstave radnog naziva „Mladi u doba korone“ čije je premijerno izvođenje planirano za mjesec novembar u Zenici.


studio teatar scaled

Predstava, u režiji Lane Delić, zamišljena je kao spoj glume, muzike i plesa, a tekst, na kojem radi Mirza Begović,  će nastajati u samom procesu  kreiranja predstave i to na osnovu ispovijesti samih aktera.  Predstava će imati i autorsku muziku koju potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Muhamed Limić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U produkcijskom tim Studio Teatra nalaze se još i Adis Kriko, Adnan Spahić, Selima Dračo, Dženeta Bradarić i Merđana Babić.

Predstava „Mladi u doba korone“ otvoreno će govoriti o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19, te će na specifičan način analizirati pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Osim u Zenici, predstava će već u novembru igrati i u Sarajevu, nakon čega je planirana i bosanskohercegovačka turneja.