Djevojka pokazala kako bi trebao izgledati “tihi poziv” u pomoć

Pokazala kako žrtve nasilja u porodici mogu pozvati policiju bez da to nasilnik primijeti.


violence 1589160136

Mlada Kaitlyn McGoldrick (14) iz Clevelanda u SAD-u postala je hit na Tik Toku nakon što je objavila video u kojem je demonstrirala kako ljudi koji su žrtve obiteljskog nasilja mogu pozvati policiju bez da nasilnik primijeti što se događa, piše index hr.

Tinejdžerica se snimila kako s modricama na licu koje je napravila pomoću šminke zove policiju pretvarajući se da zove dostavu pizze.

Za Sky News objasnila je da je video snimila kako bi pomogla ljudima koji proživljavaju obiteljsko nasilje u svojim domovima tijekom karantene. Video je do sada pregledan preko 100 hiljada puta.

Ponosna sam jer se, po komentarima koje dobivam, vidi da to pomaže ljudima, kaže Kaitlyn.

Ona je, inače, mlada policijska kadetkinja, odnosno članica organizacije koja mlade ljude uči o različitim djelatnostima policijske službe. Njeno je postignuće objavila i policija iz Clevelanda koja je na društvenim mrežama napisala da se ponose njome.

Hvala svima za potporu i komentare koji pomažu da se podigne svijest o tihim rješenjima za obiteljsko nasilje. Ona je odlična kadetkinja i jako se ponosimo njome, stoji u objavi.

“Tiho rješenje” se odnosi na žrtve nasilja koje ne žele otkriti da zovu pomoć.