Dječak genijalac: Elon Musk zaposlio programera koji ima samo 14 godina

Nedavno je diplomirao na Univerzitetu Santa Clara u Kaliforniji, postavši najmlađa osoba koja je to ikada učinila.


Kyren Quasi

Kompanija Elona Muska SpaceX zaposlila je 14-ogodišnjeg dječaka kao softverskog inženjera. On će raditi u timu koji razvija softver za Starlink.

Kako prenosi Business Insider, Kyren Quasi (14) nedavno je diplomirao na Univerzitetu Santa Clara u Kaliforniji, postavši najmlađa osoba koja je to ikada učinila. Planira da se preseli iz Kalifornije u državu Washington sa svojom majkom da bi počeo da radi u SpaceX-u.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Čak i sa dvije godine, Kwazi je mogao govoriti cijelim rečenicama. U vrtiću je drugoj djeci i vaspitačima pričao vijesti koje je čuo na radiju. Sa 11 godina dječak je počeo studirati računarstvo i inženjerstvo.

U trećem razredu, kada je Kwazi imao devet godina, roditelji su shvatili da mu je školski zadatak previše lak, pa su pomogli svom sinu da se upiše na koledž u Kaliforniji.

Iste godine, tinejdžer je prošao test inteligencije bolje od 99,9 posto svjetske populacije.

Nekoliko mjeseci nakon što su shvatili njegovu genijalnost, Kwazi je upisan u Intel Labskao kao istraživač umjetne inteligencije, a sa 11 godina prešao je na Univerzitet Santa Clara da studira računarstvo i inženjerstvo.

Već je imao svoja radna iskustva, a 2022. je stažirao u kompaniji Blackbird.AI, koja radi na polju cyber sigurnosti.