Dirljiva priča o odanosti i prijateljstvu: Pingvin svake godine prepliva 8.000 kilometara da bi posjetio spasioca

Svake godine, Dindim dolazi do dvorišta kuće koja se nalazi na plaži Proveta u Brazilu. Bez greške, maleni pingvin vraća se čovjeku koji ga je spasio u najgorem stanju, a naučnici vjeruju da je u pitanju osjećaj odanosti.


pingvin dimdin prijateljstvo aps 245677010 810x540

Brazilski ribar koji je pronašao pingvina u kritičnom stanju, prekrivenog naftom i sapletenog u stjenama, okupao je i nahranio životinju očekujući da će kada ozdravi, otići u potragu za svojom porodicom, ali je pingvin ostao sa njim osam mjeseci. Potom je nestao, ali od tada svake godine prepliva po 8.000 kilometara da bi posjetio svog spasioca, penosi  mreza-mira.net.

Magelanov pingvin je dobio ime Dindim i odbijao je da ode od svog novog prijatelja, kojeg je upoznao 2011. godine. Ostao je sa ribarom osam mjeseci, a onda je nestao. Čovjek koji ga je spasio i njegovao bio je tužan, ali je znao da je tako moralo biti i nije očekivao da će se Dindim ikada vratiti, prenose mediji.

Ali mali pingvin se vratio svom spasitelju i pet godina uzastopno ga redovno posjećuje i provodi vrijeme s njim.

Dindim dolazi kada poželi i odlazi isto tako. Ovo prijateljstvo je nevjerovatno, a ostavilo je i naučnike iznenađenim jer Dindim prepliva preko 8.000 kilometara kako bi se sreo s prijateljem.

(STUDOMAT.ba)