Diplomirala s odličnim uspjehom, a sada radi kao uspješna frizerka: “Ovo je bio odličan potez’

Iza sebe već ima osam godina frizerskog staža, svoj salon i velik broj mušterija.


Portrait of smiling owner of hairdresser salon
Ilustracija: Envato

Umjesto za posao ekonomista za koji se obrazovala, Ksenija Maslovarić opredijelila se za posao frizerke. Ova joj se odluka, tvrdi, pokazala kao odličan potez.

Za posao frizera, objasnila je 31-godišnja Maslovarić, odlučila se spletom okolnosti, kada je, još tokom studija, shvatila da joj posao u struci ne odgovara, piše rs.N1info.com.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Htjela dinamičniji posao

Radom u struci shvatila sam da mi je potreban posao koji će biti dinamičniji, kojim ću biti ispunjenija i koji ću voljeti. Odlučila sam da budem isključivo frizerka za žene, jer zaista uživam u tome da uljepšavam žene, kad vidim koliko su sretne i zadovoljne kada im nešto napravim s kosom, izjavila je Maslovarić.

Odluka da nakon diplome Ekonomskog fakulteta u Nišu krene u školu za frizere za njenu obitelj i prijatelje predstavljala je veliko iznenađenje, ali su je u potpunosti podržali.

Očekivanja moje porodice u vezi ekonomije bila su zaista velika, jer sam bila neko ko je bio i dobar đak i odličan student. Međutim, nisam htjela odustati od toga, jer smatram da kada čovjek radi ono što voli, može napredovati i da se dokazuje i da to zaista ima smisla, rekla je Maslovarić.

Nije lako završiti Ekonomiju, ali ni postati frizer

Prema njenim riječima, nije bilo lako završiti Ekonomski fakultet, ali nije bilo lako ni postati frizer za žene. Posao frizerke, dodala je, možda se čini lak, ali nije, naročito sada kada se od frizera očekuje da bude u trendu i stalno se dodatno školuje.

Možda je meni ekonomija pomogla da na posao frizera gledam malo drugačije, u tom smislu da želim stalno napredovati, da se usavršavam i radim na sebi. To daje zaista dobre rezultate za sada. Vidjet ćemo za ubuduće, izjavila je Maslovarić.

Rekla je da ima dosta prijatelja koji su završili fakultet, ali ne rade jer ne mogu pronaći posao u struci. Mišljenja je da ljudi ne trebaju stajati “u mjestu” već se trebaju pronaći u nekom drugom poslu, a kada im to pođe za rukom, dodala je, uspjeh je zagarantiran.