Deset najtraženijih serija na Googleu ove godine

Objavljeni podaci sugerišu na to kako 60 posto najtraženijih serija čine Netflixovi naslovi.


couple watching tv at home
Foto: Envato

Odmor nakon napornog dana uz šolju kafe i čaja, većina voli provesti uz TV gledajući omiljeni film ili seriju. Iako smo često u nedoumici šta pogledati, jedna od glavnih odrednica o popularnosti serije ili filma jeste statistika pretraživanja na Googleu.

Objavljeni podaci sugerišu na to kako 60 posto najtraženijih serija čine Netflixovi naslovi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ipak, tron je pripao drugom popularnom streaming servisu. U nastavku pogledajte ovogodišnju Googleovu globalnu listu najtraženijih serija.

Prvo mjesto je zauzela serija Euphoria, a drugo je House of the Dragon, dugoiščekivani prednastavak Igre prijestolja. Riječ je o dva naslova koja možemo pratiti na platformi HBO.

Zanimljivo, premda je najzastupljeniji u Top 10, Netflix nije zauzeo ni treće mjesto. Ono je pripalo znanstveno fantastičnoj seriji Moon Knight, koju je moguće pratiti na platformi Disney+.

True crime naslovi

Na četvrtom i šestom mjestu našla su se dva Netflixova true crime naslova – The Watcher i Dahmer. Sjajna je vijest za sve fanove ovih naslova kako će oba doživjeti i nastavak. Između njih se na peto mjesto smjestila dramska serija Inventing Anna.

Radnja ove Netflixove uspješnice prati Annu Delvey odnosno Annu Sorokin, mladu djevojku koja je u New York stigla s velikim ambicijama i lažima, prenosi radiosarajevo.ba.

Zanimljivi naslovi

Među navedene Netflixove serije, na sedmo mjesto se “ugurala” serija o superherojima The Boys, osmišljena za Amazon Prime Video.Nastavak liste također je obilježen Netflixovim naslovima pa se tako na osmom mjestu našla korejska drama All of Us Are Dead.

Deveto mjesto je zauzela adaptacija popularnog stripa The Sandman, koja se usredotočuje Morpheusa – Kralja snova. Posljednje mjesto u Top 10 je zauzela teen drama Heartstopper.