Stipendije Svjetske automobilističke federacije (FIA) za inženjere autosporta

Prijavite se za ovu prestižnu stipendiju!


Foto: Envato
Foto: Envato

Svjetska automobilistička federacija (FIA) je ove godine pokrenula program stipendiranja master studija za inženjere autosporta na kojem će prednost pri izboru kadidata imati studenti iz nisko i srednje razvijenih zemalja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Zadovoljstvo mi je što mogu objaviti pokretanje prve FIA stipendije za inženjere autosporta u saradnji sa Univerzitetom Cranfield u Ujedinjenom Kraljevstvu. Istinski vjerujem da bi autosport trebao biti otvoren za sve one koji žele učiti i biti dio autsportskih aktivnosti. Ova stipendija će mladoj osobi koja ne posjeduje dovoljno finansijskih sredstava pružiti priliku da pohađa studij inžinjerstva autosporta na vodećoj svjetskoj visokoškolskoj ustanovi ovog tipa te da usvojena znanja vrati i primjeni ih u svojoj državi i zajednici, izjavio je Mohammed Ben Sulayema, predsjednik FIA-e, povodom pokretanja ovog programa.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Iz BIHAMK-a, kao punopravnog člana FIA-e, ističu da su izuzetno sretni pomoći da se upravo studentici/studentu iz Bosne i Hercegovine dodijeli ova vrijedna stipendija, piše mladibl.com.

Ostvarite svoje snove, uz plaćene troškove putovanja, boravka i studiranja u Ujedinjenom Kraljevstvu, završite magisterij naprednog inženjerstva autsporta na prestižnom britanskom Cranflield univerzitetu!

Detaljne informacije o stipendiji saznajte putem linka.

Ukoliko želite da utvrdite da li ste pogodan kadidat za učešće na konkursu ponuđene stipendije te da odgovorite na sva vaša dodatna pitanja javite se na bihamk@bihamk.ba.

Konkurs za dodjelu FIA stipendije je otvoren od 15. oktobra/listopada 2022. do 15. februara/veljače 2023. godine, a prijaviti se možete putem linka.