Deset jezika koje je najisplativije studirati

Stara izreka kaže da 'čovjek vrijedi onoliko, koliko jezika govori'. I uistinu teško je spoznati kulturu, običaje i način razmišljanja pojedine nacije, dok ne znate njihov jezik, barem dovoljno za sporazumijevanje.


Stara izreka kaže da ‘čovjek vrijedi onoliko, koliko jezika govori’. I uistinu teško je spoznati kulturu, običaje i način razmišljanja pojedine nacije, dok ne znate njihov jezik, barem dovoljno za sporazumijevanje.

Advertisements

U tom pogledu zbog zastupljenosti na internetu te drugim porama društva, engleski je postao ‘lingua franca’ – jezik čije se poznavanje gotovo podrazumijeva. No, u tekstu donosimo deset drugih jezika koje bi valjalo naučiti, kao i razloge zašto je to tako.

Poznavanje stranog jezika veliko je bogatstvo, kao i izvrsna kvalifikacija za pronalazak posla. Tako i stara izreka kaže da ‘čovjek vrijedi onoliko koliko jezika govori’. Engleski jezik se uvukao u sve grane znanosti, tehnologije, popularne kulture te se njegovo poznavanje gotovo podrazumijeva, bez obzira na kojem se meridijanu i paraleli nalazite. No, portal telegraph.co.uk donosi listu deset jezika koje je najkorisnije studirati. Kako se radi o mediju iz Ujedinjenog Kraljevstva, logično nije naveden engleski. Rekli bismo da je osim njega, ovo lista jezika iz kojih je najbolje imati diplomu.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!