Danas u Sarajevu: Predstavljanje Chevening stipendije

Završili ste fakultet. Imate najmanje dvije godine radnog iskustva. Dobro znate engleski. Želite nastaviti studirati na nekom od najboljih svjetskih univerziteta. Svojim znanjem i iskustvom želite doprinijeti razvoju zemlje. Šta mislite o studiranju u Velikoj Britaniji?


chevening stipendije

Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini organizuje predstavljanje Chevening stipendije za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će se održati sutra, u prostorijama EU Info centra u Sarajevu (ulica Skenderija 3), sa početkom u 16:00 sati.

Ova prezentacija će svim zainteresiranim omogućiti da saznaju više informacija o uslovima stipendiranja, a više informacija o samoj stipendiji možete naći na web stranici: www.chevening.org.

Iz Ambasade ističu da će prezentaciju voditi britanski ambasador Edward Ferguson.

Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namjenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.

Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 160 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je u ovom programu.

Proces podnošenja prijava za Chevening stipendije za akademsku 2018./2019. godinu je počeo i traje do 7. novembra 2017. godine. 

(Stipendije.ba)