Danas u Istočnom Sarajevu izbori za rukovodstvo Unije studenata RS

U Istočnom Sarajevu će danas biti održani izbori za novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske, potvrdio je predsjednik Komisije za provođenje izbora u Uniji Mladen Lučić.


unija studenata republike srpske

U Istočnom Sarajevu će danas biti održani izbori za novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske (USRS), potvrdio je predsjednik Komisije za provođenje izbora u Uniji Mladen Lučić.

unija studenata republike srpskeLučić je za novinsku agenciju SRNA istakao da je odlučeno da ove godine predsjednik Unije bude iz istočnog dijela RS.

On je najavio da će biti birana kompletna struktura Unije – od predsjednika, potpredsjednika, Upravnog odbora, kao i predsjednici komisija u okviru Unije.

Lučić je rekao da će izbori biti održani 14.06.2013. godine u sali Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Unija studenata Republike Srpske (USRS) predstavlja krovnu studentsku asocijaciju u Republici Srpskoj, koju čine studentska predstavnička tijela svih univerziteta u RS. Osnivači Unije su studentsko predstavničko tijelo Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Krovna studentska organizacija je osnovana 26.09.1999. godine u Banjaluci i tada je registrovana pod imenom “Studentska unija Republike Srpske”, kao studentska, neprofitna, nevladina organizacija, otvorena za sve studente koji studiraju na univerzitetima u RS, bez obzira na njihovu nacionalnost, političko opredjeljenje, religiju, boju kože, pol, socijalni status i druge različitosti.

Od 1.11.2008. krovna studentska organizacija mijenja naziv u “Unija studenata Republike Srpske”, u skladu sa predviđenim zakonskim rješenjima i djeluje na nivou RS, kao asocijacija studentskih predstavničkih tijela u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srpske.

(Banjaluka.com)