Da li možete uočiti skriveni znak na ambalaži Twixa?

Čokoladica Twix došla je u središte pažnje na društvenim mrežama nakon što su brojni korisnici podijelili da nisu primijetili "skriveni" znak i poruku na njenom omotu.


Foto: Google

Ako ste strastveni ljubitelj čokolade, vjerovatno ste u nekom trenutku probali Twix čokoladicu. Slatka poslastica od karamele i keksa omiljena je mnogima – ali da li ste ikada bolje pogledali omot?

Korisnici društvenih mreža upravo su primijetili ono što se čini “skrivenom porukom” na prednjoj strani zlatnog omota i ima dvostruko značenje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U tački iznad slova ‘i’ u Twix logotipu, ljudi su brzo uočili nešto što izgleda kao dugme za pauzu sa dvije vertikalne linije jedna pored druge, prenosi Klix.ba.

Mnogi su rekli da dosad nikada nisu shvatili da postoji što je pokrenulo rasprave o njegovom značenju. Neki su podijelili kako misle da su dvije okomite linije simbol za proizvod koji se često prodaje s dva komada čokoladice u paketu.

Međutim, drugi su mislili da je to “dugme za pauzu”. Ova simbolika veže se za početak 2000-ih kada je poznati proizvođač čokolade Mars Inc vodio reklamnu kampanju “Need a moment” za Twix pločice. Glas u reklami kaže:

Kada vam treba trenutak, prožvakajte ga s Twixom.