Da li je Medicinski fakultet UNTZ pred ciljanim uništenjem?

"Zašto svi šute, a studentima i profesorima koji pokrenu ova ili slična pitanja se prijeti sankcijama?"


Medicinski fakultet Tuzla
Medicinski fakultet Tuzla

Zanimljiv tekst i osvrt na Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli pronašli smo na Facebook stranici novoosnovanog pokreta “Karton revolucija” i isti vam prenosimo u cjelosti.

“Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli je jedina visokoškolska ustavnova koja predavanja realizuje “online” iako su sve mjere davno ukinute, a svi fakulteti sa izuzetkom Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (prva godina) svoju nastavu realizuju uživo.

Da li menadžment fakulteta ima problem sa pronalaženjem profesora koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i predavati uživo ili postoji intencija da se svjesno ne uvodi kvalitetan način nastave kako bi se znanje studenata i njihove diplome dovele u pitanje ostaje nejasno.

Zašto svi šute, a studentima i profesorima koji pokrenu ova ili slična pitanja se prijeti sankcijama?

Ovim putem pozivamo menadžment Medicinskog fakulteta u Tuzli da hitno započnu realizaciju nastave u skladu sa onim za što su plaćeni. Vidimo se sutra u 12h na potpisivanju peticije na kojoj će jedan od zahtjeva biti da se studentima i studenticama omogući mehanizam putem kojeg će direktno kroz institucije vlasti moći djelovati u ovim i sličnim situacijama.”

Potpisivanje peticije koja je pomenuta u tekstu održano je u subotu, 05.03.2022. godine, a za dva sata predstavnici okupljeni oko pokreta “Karton revolucija” skupili su 600 potpisa.

Za dva sata oko 600 potpisa!

Građani i građanke svojim potpisima u velikom odzivu podržali peticiju sa 4 konkretna…

Objavljuje Karton revolucijaSubota, 5. ožujka 2022.

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi? Da li se predavanja na medicini trebaju slušati online?