Da li bi studentima trebalo da bude dozvoljeno da jedu na predavanjima? Odgovor će mnoge iznenaditi

Dolazak na fakultet gladan pravi više problema.


coffee break with snack
Foto:Envato

Mnogi studenti imaju ovaj problem, a na kraju dolaze na predavanja sa gladnim stomakom. Dolazak na fakultet gladan pravi više problema. Ne možete da se skoncentrišete tokom predavanja jer vam krči stomak, a odbrojavate minute do sljedećeg predavanja. Sve bliže ručku, ne obraćate pažnju jer ste gladni i jedva čekate da jedete. Ovo je problem jer više obraćate pažnju na to koliko ste gladni, a ne na lekciju koju učite tokom časa, piše Alo!.

Neki učenici ogladne na času i ne mogu da izdrže. Treba im nešto hrane “u sistemui” li neće moći da funkcionišu kako treba na času. Što više gladnite i ne jedete, počinjete da gladujete i ne možete da radite stvari kao što je uobičajeno.

Takođe je dokazano da je veća vjerovatnoća da student koji nije jeo neće biti efikasan kao student koji je jeo. Ovo je još jedan razlog zašto bi studentima trebalo da bude dozvoljeno da jedu na predavanjima.

Ujutru, da bi stigli na faks na vrijeme, mnogi studenti preskaču doručak i obično gladuju dok ne stignu do pauze za ručak.

Užina na predavanju može pomoći studentima da se skoncentrišu. Perece su odlična užina jer ne prave nered, nisu slatkiši i ne šuškaju previše u toku jela.

Dakle, pustiti studenta da prezalogaji tokom predavanja je dobra ideja, da im pomogne da se skoncentrišu kako ne bi bili gladni ili da odbrojavaju minute do ručka.