Čelnici Svjetske asocijacije za kontrolu i reviziju informacijskih sistema uputili pismo zahvale bh. stručnjaku

Čelnici Svjetske asocijacije za kontrolu i reviziju informacijskih sistema ISACA (Information Systems Audit and Control Association), Robert E Stroud – predsjednik i Matthew S. Loeb - izvršni direktor, uputili su zvanično pismo zahvale bh. stručnjaku doc. dr. Harisu Hamidoviću zbog njegovog doprinosa u razvoju struke.


Haris Hamidovic ISACA akademski zagovornik u BiH 2

– Vaš osobni doprinos je pomogao ISACA-i da bude bliže svome cilju omogućavanja korisnicima informacijskih sistema da pronađu vrijednost i povjerenje u te sisteme, navodi se, između ostalog, u pismu zahvale.

Krovna međunarodna asocijacija stručnjaka za kontrolu i reviziju informacijskih sistema veoma cijeni i vrednuje doprinos ovog bh. stručnjaka u razvoju struke, a koji se ogleda, između ostalog, i u aktivnostima na populariziranju struke i stručnosti kroz ISACA akademski zagovornik (Academic Advocate) program, stručnu ekspertizu prilikom prijevoda ISACA istraživačkih publikacija na druge jezike, kao i naučno-istaživačke radove objavljene u recenziranom ISACA Journal-u – vodećoj svjetskoj industrijskoj publikacija iz oblasti kontrole i revizije informacijskih sistema.

(STUDOMAT.ba)