Brzi trik kojim direktor Google-a Larry Page inspiriše zaposlene

Larry Page, direktor Google-a, poznat je po tome što svojim zaposlenima postavlja naizgled jednostavna pitanja o tome kako rade svoje poslove.


Foto: Larry Page
Foto: Larry Page

Page je osnovao Google sa Sergeyem Brinom, reorganizovao je strukturu korporacije prošle godine i postao CEO kompanije koja poseduje Google – Alphabet.

Page je na “Fortune Global Forumu” rekao sljedeće:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Zaista volim da razgovaram sa ljudima koji vode naše centre podataka. Pitam ih na primjer, kako ovaj ovde tranformator radi? Kako se napaja? Koliko mi plaćamo za to? Pitam ih mnogo, mnogo i mnogo pitanja. I razmišljam o tome i kao preduzetnik i kao biznismen. I razmišljam, gdje su tu mogućnosti?

Znamo šta ste prvo pomislili. Djeluje pomalo strašno, zar ne? Ali Page to ne radi da bi prestravio zaposlene, on je iskreno fasciniran tehnološkim inovacijama. Prema članku iz “Time-a”, Page je redovan na konferencijama koje se bave robotima kao i na TED događajima. Njegova nova uloga u kompaniji Alphabet omogućava mu da radi na svemu – od svemirskih putovanja do vještačke inteligencije.

Page takođe želi da zna šta njegovi zaposleni misle – zašto su stvari takve kakve jesu, a sljedeće pitanje je: “Zašto to ne može da bude veće i bolje?”

Bivši zaposleni koji su govorili za “The Times” rekli su da Page želi da upotrebi nove tehnologije i ideje i proširi ih na što više oblasti. Tako na primjer, Page može da pita zašto Google sada ne može da predvidi sve o nečijem životu.

Kako vam se čini? Da li biste mogli da radite u kompaniji kao što je Google?

Poenta je da budete radoznali, otvorenog uma, da stalno razmišljate zašto su stvari takve kakve jesu, i kako bi mogle da se poboljšaju. Rijetki se sa tim darom rađaju, zato ovako velike kompanije i šalju svoje zaposlene na usavršavanja, kako bi oni prenijeli svoja znanja na posao.

(Bizlife.rs)