Brzi studentski doručak: Ideja kako iskoristiti stari hljeb

Iskoristite ostatke starog hljeba i napravite ukusan doručak.


hljeb

Evo kako stari hljeb pretvoriti u ukusan i brz studentski doručak.

Sastojci:

  • 150 g sira trapista ili gaude
  • 150 g pileće salame (za pizzu)
  • 3 jaja
  • 20 g ribanog sira (parmezana)
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 1 kašika začinskog bilja
  • peršun,
  • so,
  • biber
  • 8 kriški hljeba
  • 1-2 dl mlijeka

Priprema:

Sir trapist izrendajte, a salamu izrežite na rezance. Jaja umutite viljuškom (nije potrebno mutiti mikserom) i u njih dodajte sir, salamu, sjeckani peršun, izrendani sir, so, biber, začinsko bilje i kiselo vrhnje.

Izmiješajte u jednoliku, gustu, kašastu smjesu. Svaku krišku hljeba kratko umočite u mlijeko i slažite u namašćen lim.
Na svaku krišku hljeba stavite dobru kašiku smjese i stavite zapeći u zagrijanu pećnicu na 180 stepeni, dok se lijepo ne zapeče, prenosi kuharica.avaz.ba.