HUB kursevi: Uđite u svijet programiranja, web dizajna i Photoshopa

Zanimaju te Wordpress web design, UX/UI design i Photoshop?


web design software

Homework Hub ove sedmice predstavlja dva nova kursa.

UX/UI Design – from Zero to Hero

Opis kursa: Na kursu će se govoriti o ala9ma koji se koriste u istraživanju i planiranju dizajna aplikacije, načinima testiranja dizajna, ali i o nekim aksiomima i nepisanim pravilima, odnosno iskustvima iz industrije i pozitivnoj praksi. Naučit ćemo šta je User Experience a šta User Interface, koje su razlike i zašto su dio iste oblasti. Nakon toga ćemo pojedinačno obraditi oba ova pojma i pričati o tehnikama i alatima koji se koriste za jedan, odnosno drugi.

WordPress web design and photoshop

Opis kursa: Ovaj kurs je koncipiran da osposobi polaznike da samostalno naprave svoj prvi web sajt koristeći se WordPressom. Ovaj CMS je u današnje doba najpopularniji alat za izradu web stranica zato što ne zahtijeva predznanje u nekom od programskih jezika poput HTML-a da bi se izradio potpuno. funkcionalan web sajt. Pored WordPressa, kurs se sastoji i od dijela Photoshopa. U ovom dijelu polaznici uče da obrađuju fotografije, te da je prilagode web okruženju. Za sve one koji žele da nauče da uređuju fotografije i prilagođavanje fotografija ekranu i štampi, ovo je odličan početak. Budući da je Photoshop. jedan od osnovnih alata web dizajnera, a također je namijenjen za sve one koji se namjeravaju baviti grafičkim ili web dizajnom. U ovom kursu, učesnici će naučiti kako pravilno da planiraju razvoj web stranice, kao i kako da naprave neke jednostavne primjere. Nakon završenog kursa posjedovaće sve potrebno znanje koje će im omogućiti da dalje samostalno ili kroz druge programe nadograđuju stečeno znanje o razvoju web stranica. Kurs je namijenjen početnicima, i uvešće ih na jednostavan i lagan način u svijet web stranica, od čega su one sačinjene i na kraju kao glavni cilj će imati da oni naprave jednu svoju. Kroz cjelokupan razvoj WordPress stranice primjetićemo da se neki dijelovi mogu uređivati HTMLom I PHP-om te ćemo napraviti uvod u ove programske jezike tek toliko da polaznici budu u stanju napraviti neke složenije promjene na sajtu.

Predavač:

Amar Sijerčić se već duži niz godina bavi dizajnom kako za štampane medije, tako i za web. Zadnje tri godine radi u kompaniji Authority Partners kao UX/UI dizajner, gdje najviše radi na razvoju enterprise aplikacija u raznim poljima. Pored web dizajna i UX/UI dizajna, Amar voli praviti animacije i kratke crtane filmove. Alati koje najčešće koristi su: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD, Sketch, Adobe Animate i Adobe Dreamweaver.

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu, a za više informacija kontaktirajte Homework ekipu na www.homeworkhub.ba/kontakt

homework hub