BHAAAS: Sjajna prilika za studente biologije ili hemije

U sklopu internacionalne konferencije 12. Dani BHAAAS-a, koja će se održati u Mostaru u junu ove godine, BHAAAS organizuje specijalni simpozij...


mostar

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) poziva sve studente master ili doktorskog studija u oblasti biologije ili hemije ili su ih nedavno odbranili, da prijave svoje abstrakte za specijalni Simpozij postdiplomskih istraživanja iz biologije i hemije.

Naime, u sklopu internacionalne konferencije 12. Dani BHAAAS-a, koja će se održati u Mostaru u junu ove godine, BHAAAS organizuje specijalni Simpozij postdiplomskih istraživanja iz biologije i hemije, tačnije 25. i 26. juni 2021. godine.

Sponzor simpozija Key Consulting će pozvati 14 autora izabranih abstrakta da održe 20-minutno predavanje o svom projektu (predavanje može biti na bosanskom ili engleskom), i uz to će im biti osigurano:

  • besplatno noćenje u Mostaru,
  • obezbjeđen prijevoz do i od Mostara, i
  • besplatan ručak na konferenciji.

Predviđene su nagrade za najbolje prezentacije, a registracija za konferenciju za studente je 30 KM.

Abstrakt se može prijaviti najkasnije do 1. aprila na web stranici konferencije.

Svi studenti koji budu prisustvovali konferenciji imaće priliku da prisustvuju sljedećim radionicama:

  1. “Poduzetništvo kao karijera za naučnike”,
  2. “Etičnost u nauci i medicini u Covid vremenu”, kao i izuzetno zanimljivim aktivnostima organizovanim specijalno za studente.

Predavanje i okrugli sto sa studentima održat će Dr. Sci. Marta Shahbazi, naučnica iz MRC Cambridge koja je postigla veliko naučno dostignuće i obožava razgovarati sa studentima.