BH Telecom: Pripravnički rad za najbolje studente sa bh. univerziteta

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisao je jučer u Sarajevu ugovore sa najboljim studentima sa univerziteta u BiH o obavljanju pripravničkog rada u BH Telecomu.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Ugovor je potpisan sa 13 najboljih diplomanata i magistranata sa univerziteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Mostaru i Tuzli.

Također, jučer je potpisan i ugovor o stipendiranju sa studentom Mirzom Pašićem, koji je u toku dosadašnjeg školovanja na Mašinskom fakultetu u Sarajevu ostvario izvanredne rezultate sa prosjekom 10.

– BH Telecom izdvaja značajna sredstva za obrazovanje mladih kako kroz stipendiranje tako i kroz obavljanje različitih vrsta praksi u kompaniji. Do sada smo stipendirali 240 najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. Drago nam je da smo danas potpisali ugovore sa najboljim studentima u BiH i na ovaj način želimo omogućiti da kvalitetan domaći kadar svoju poslovnu karijeru gradi u BiH, istakao je Zaimović i dodao kako će BH Telecom nastaviti sa ovakvim projektima.

Haris Hodžić, jedan je od diplomanata koji će pripravnički staž obavljati u BH Telecomu koji je naglasio kako je potpisivanje ugovora sa najboljim studentima dokaz da se trud uvijek isplati.

(Oslobođenje)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X