BH Telecom: Pripravnički rad za najbolje studente sa bh. univerziteta

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisao je jučer u Sarajevu ugovore sa najboljim studentima sa univerziteta u BiH o obavljanju pripravničkog rada u BH Telecomu.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Ugovor je potpisan sa 13 najboljih diplomanata i magistranata sa univerziteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Mostaru i Tuzli.

Također, jučer je potpisan i ugovor o stipendiranju sa studentom Mirzom Pašićem, koji je u toku dosadašnjeg školovanja na Mašinskom fakultetu u Sarajevu ostvario izvanredne rezultate sa prosjekom 10.

– BH Telecom izdvaja značajna sredstva za obrazovanje mladih kako kroz stipendiranje tako i kroz obavljanje različitih vrsta praksi u kompaniji. Do sada smo stipendirali 240 najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. Drago nam je da smo danas potpisali ugovore sa najboljim studentima u BiH i na ovaj način želimo omogućiti da kvalitetan domaći kadar svoju poslovnu karijeru gradi u BiH, istakao je Zaimović i dodao kako će BH Telecom nastaviti sa ovakvim projektima.

Haris Hodžić, jedan je od diplomanata koji će pripravnički staž obavljati u BH Telecomu koji je naglasio kako je potpisivanje ugovora sa najboljim studentima dokaz da se trud uvijek isplati.

(Oslobođenje)