Centar za civilizaciju Balkana – BALMED raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2013/14. godini.

Centar za civilizaciju Balkana – BALMED raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2013/14. godini.

Uvjeti za apliciranje

Aplicirati mogu studenti koji su upisani na redovni studij u tekućoj školskoj godini, koji imaju prosjek ocjena 8,00 ili veći – za studente prve godine studija prosjek 4,50 iz srednje škole – i da nisu stipendisti nekog drugog pravnog ili fizičkog lica. Pravo učešća na konkursu imaju studenti prvog i drugog ciklusa studija koji studiraju u Bosni i Hercegovini. Samo jedan član uže porodice može biti stipendista BALMED-a.

Procjena i odabir

Izbor kandidata se vrši na osnovu uspjeha/prosjeka ocjena, socijalnog statusa, volonterskog rada i uspjeha na takmičenjima, te preporuka profesora. Boduju se:

  • Prosjek ocjena
  • Porodična primanja
  • Volontiranje i uspjeh na takmičenjima
  • Kućna lista (studenti/učenici u porodici, porodični status)
  • Preporuka profesora (s potpisom i kontaktima profesora)

Izbor kandidata se vrši u tri faze. Prva faza podrazumjeva eliminaciju kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa. U drugoj fazi se provjerava validnost podataka a nakon treće se vrši bodovanje aplikacija.

Način apliciranja

Aplicirati se može samo putem web stranice BALMED-a. Da biste aplicirali za stipendiju potrebno je da se registrujete nakon čega ćete u nekoliko koraka da unesete potrebne podatke i učitate tražene dokumente. Nakon svakog koraka unešeni podaci i ponuđeni dokumenti se provjeravaju i čeka se na odobravanje narednog koraka. Informacije se dobijaju putem emaila. Ukoliko imate problem s registracijom u sistem, možete kontaktirati BALMED putem emaila stipendije@balmed.ba ili na telefon 033 710 495.

Konkurs je otvoren do 22. novembra 2013. godine. Rezultati će biti objavljeni na internet stranici BALMED-a 20. decembra 2013.

Registraciju možete izvršiti ovdje.

(balmed.ba)